NIEUWS

Sennheiser en Pink Floyd creëren unieke LIVE 8 mix

Sennheiser heeft een samenwerking met Pink Floyd aangekondigd om de nieuwe AMBEO 3D audio-technologie te demonstreren als onderdeel van The Pink Floyd Exhibition: Their mortal remains. Deze tentoonstelling wordt geopend op 13 mei in het Victoria and Albert Museum in Londen.

Onderdeel van deze tentoonstelling is een gloednieuwe mix van het nummer Comfortably Numb zoals dat tijdens het LIVE 8-concert in Londen werd gespeeld. LIVE 8 in 2005 was de laatste keer dat David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright op het podium stonden met voormalig lid Roger Waters. Het bijzondere aan deze nieuwe mix is de AMBEO 3D audio-technologie van Sennheiser die in een gloednieuw formaat met 25 speakers wordt gebruikt. De AMBEO 3D zorgt ervoor dat het geluid boven en rondom de luisteraar wordt afgespeeld wat leidt tot een meeslepende audio-sensatie.

Lees meer over AMBEO 3D

De 360 graden surroundmix werd eerder deze maand door Sennheiser gepresenteerd bij de wereldberoemde Abbey Road Studios in Londen (zie foto), waar Pink Floyd meerdere albums heeft opgenomen, waaronder The Dark Side of the Moon en Wish You Were HerePink Floyd-compagnon en recording engineer Andy Jackson, die aan verschillende albums geeft heeft, waaronder The Divison Bell, is bij het project betrokken. In de 'Pink Floyd: Their Mortal Remains'-tentoonstelling wordt er teruggekeken op de geschiedenis van de band, de muziek, de geluidstechnologie, live optredens en meer.

AMBEO 3D

Als officieel audio-partner van de tentoonstelling biedt Sennheiser de bezoekers een boeiende audio-ervaring door de innovatieve AMBEO 3D technologie. De systemen van Sennheiser zullen in de tentoonstelling gebruikt worden voor verschillende audio-elementen, waaronder kwalitatief hoogwaardig geselecteerde historische documenten van Pink Floyd. Nick Mason van Pink Floyd, die tijdens de productie van de AMBEO 3D-mix terug is gekeerd naar Abbey Road, heeft gereageerd op de samenwerking: “Wij gebruiken de MD 409 microfoons van Sennheiser al sinds we live met Pink Floyd optreden. De audiotechnologie van het merk is altijd van hoge kwaliteit geweest, dus we zijn er van overtuigd dat Their Mortal Remains iets heel speciaals wordt.’’

Over de productie van de AMBEO 3D-versie van Comfortably Numb zegt Simon Franglen: “Ik kan mij geen andere band bedenken dan Pink Floyd die geschikt is voor de AMBEO 3D audiotechnologie van Sennheiser. Pink Floyd gebruikte surround sound al tijdens hun live shows en biedt het publiek nu, met Sennheiser’s 3D audio, een compleet nieuwe ervaring. Het publiek krijgt nu elk detail van de uitvoering te horen. Ik kan niet wachten om te zien wat de Pink Floyd fans van de 3D-audioversie vinden als ze de tentoonstelling bezoeken.’’

Pink Floyd Exhibition

De Pink Floyd Exihibition: Their Mortal Remains opent op 13 mei en wordt tentoongesteld in het Londense Victioria and Albert Museum.

De tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.pinkfloydexhibition.com.


EDITORS' CHOICE