NIEUWSSennheiser

CES 2016 - Sennheiser Ambeo 3D

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2016 | Sennheiser

Sennheiser heeft een strategische innovatie op het gebied van ruimtelijk 3D-geluid onthuld; "een revolutionaire technologie voor perfecte geluidsregistratie en –reproductie: AMBEO."

"3D-geluid heeft de toekomst en zal de luisterervaring radicaal veranderen, bijvoorbeeld op het gebied van virtual-reality-games, audio-opnames en geluidsreproductie,” aldus CEO's Daniel en Andreas Sennheiser. Sennheiser houdt zich al een tijd lang bezig met 9.1-mixes en -opnames, en met audiodesign bij vooraanstaande beurzen en presentaties. Vanaf nu vergroot het bedrijf zijn inspanningen op dit gebied en introduceert deze indrukwekkende geluidskwaliteit in zijn nieuwste producten en applicaties, zodat luisteraars over de hele wereld de toekomst van geluid zelf kunnen ontdekken en ervaren.

Professionele opname-, mixing- en luisterstudio's kiezen in toenemende mate voor ruimtelijk 3D-geluid. Componist, producent en musicus Simon Franglen, onder andere bekend van zijn bijdrage aan de films Titanic, Avatar en onlangs Spectre, vertelt: “Wanneer ik een ruimtelijke mix maak, merk ik dat ik veel beter kan horen wat er allemaal binnen een bepaald spoor gebeurt. Individuele stemmen en instrumenten krijgen veel meer ruimte, op een manier die nooit kan worden bereikt in een gewone stereomix. 3D-audio is een volledig nieuwe ervaring. Luisteraars zitten niet alleen midden in de muziek, ze kunnen nu ook de allerkleinste details horen die de musici, componisten en producers in hun opnames hebben gestopt. Als professional heb ik geluisterd naar nummers waarvan ik dacht dat ik ze van binnen en van buiten kende, en ik hoorde ineens zoveel meer dan bij een reguliere stereo- of monomix. En als je dat eenmaal hebt ervaren, zal muziek nooit meer hetzelfde zijn.”

De AMBEO 3D Audio-luisterervaring
Beursbezoekers kunnen AMBEO 3D Audio zelf ervaren in de 9.1-luisterzaal die Sennheiser speciaal heeft ingericht. “Tonmeister” Gregor Zielinsky brengt hier originele 9.1-opnames en remixes van bestaande opnames in 9.1-formaat ten gehore. En om deze ervaring ook toe te passen op muziek die we in het dagelijks leven luisteren, kunnen bezoekers hun eigen stereomateriaal meenemen en laten upmixen door Sennheisers gepatenteerde upmix-algoritme. Vervolgens kunnen ze dezelfde opnames beluisteren met ruimtelijke 9.1-kwaliteit.


EDITORS' CHOICE