NIEUWSCardas Audio

Cardas introduceert Clear Cygnus kabels

High-end audiomerk Cardas bestaat dertig jaar en viert dat met de introductie van een nieuwe serie luidsprekerkabels in de Clear-lijn, zo meldt importeur Dimex. Deze Clear Cygnus-serie bestaat uit de Interconnect, de Phono en de Speaker en is voorzien van koper en afgestemde geleiders.

Clear Cygnus Interconnect

De Clear Cygnus Interconnect profiteert van recente ontwikkelingen in het Clear-productieproces van Cardas Audio, inclusief een economischer versie van de Clear Beyond Interconnect’s hydraulische demping. "Deze kabel vervangt de Clear Light met betere prestaties zonder dat dit de prijs teveel verhoogd heeft," aldus Dimex. Clear Cygnus moet gedetailleerder en rijker zijn, met een betere lagetonenweergave. "Clear Cygnus werkt prima in elk systeem bij elke lengte, zowel single ended als gebalanceerd." Prijzen per paar variëren van 649 euro per halve meter tot 2.629 euro voor 5 meter.

Cygnus Speaker

"Het was niet gemakkelijk om de Clear Light Speaker te verbeteren zonder de intrinsieke waarde aan te tasten," gaat Dimex verder, "maar het is gelukt." De Clear Cygnus Speaker-kabel moet meer onthullen en zou holografischer en verfijnder zijn. "De geijkte geleiding zorgt daarnaast voor een open en dynamisch geluid." De Cygnus kan intern biwired uitgevoerd worden, iets dat met Clear Light niet mogelijk was. Prijzen per paar variëren van 660 euro per halve meter tot 3.036 euro voor 5 meter.

Cygnus Phono

De viervoudige axiale geleider zorgt ervoor dat de Clear Cygnus Phono geconfigureerd kon worden als een hoogwaardige maar betaalbaarste phonokabel in de Clear serie. Prijzen per stuk variëren van 374 euro voor een halve meter tot 869 euro voor 2,75 meter. 


EDITORS' CHOICE