NIEUWS

Ook lossless streaming voor Spotify?

Concurrentie voor Tidal en Qobuz: ook Spotify stapt in de lossless-trein. Het lijkt alleen nog een kwestie van wachten op de officiële aankondiging.

Cd-kwaliteit?

Verschillende mensen hebben laten weten een in-app melding van Spotify te hebben ontvangen waarmee ze konden upgraden naar Spotify Hi-Fi. Het geüpgradede abonnement zou $7,50 extra kosten en muziek aanbieden in cd-kwaliteit, maar op het moment werkt het nog niet. Op het moment is streaming in 320kbps Ogg Vorbis het hoogst haalbare bij Spotify.

Testen

Volgens een bericht van The Verge is Spotify aan het A/B testen om te kijken hoeveel geld mensen willen uitgeven aan een kwaliteitsupgrade. Sommige gebruikers kregen het aanbod voor $5, sommigen voor het dubbele. De uiteindelijke prijs zal uiteindelijk waarschijnlijk gebaseerd worden op de testresultaten.

Aankondiging

Vanuit Spotify zelf is er nog geen officiële aankondiging geweest. Toen er bij een vertegenwoordiger gevraagd werd naar Spotify Hi-Fi werd er geantwoord: “We zijn altijd nieuwe producten en diensten aan het testen, maar op dit moment hebben we geen nieuws.” Geen verrassend antwoord, in ieder geval.

Op het moment betaal je €9,99 voor een Premium-abonnement of €14,99 voor een Family-abonnement.


EDITORS' CHOICE