NIEUWS

Zaterdag en zondag: 47e Mega Platen & CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht

Op zaterdag 8 en zondag 9 april verzamelen muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland zich weer in de Utrechtse Jaarbeurs voor de Mega Platen & Cd Beurs. Ruim 500 stands, waarvan de meesten gewijd aan het zwarte goud.

Natuurlijk is er, los van duizenden platen, meer dan genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan meerdere vinyl-lanceringen, een veiling voor zeldzame platen en een gratis popquiz. Bovendien bestaat het legendarische Beatles-album Sgt. Peppers Lonely's Heart Club Band in 2017 maarliefst 50 jaar en dat wordt gevierd met een expositie. Hier kun je een groot aantal posters bekijken én drie Sgt. Pepper kostuums, vervaardigd door de BBC.

Ook zal er deze keer extra aandacht zijn voor de protestsong. Woody Guthry schreef al in de jaren dertig diverse songs tegen het onrecht en armoede in Amerika en zo’n dertig jaar later namen vele anderen het stokje over. Bob Dylan bijvoorbeeld, die afgelopen jaar nog de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst mocht nemen. Protestspeeches van onder andere Martin Luther King en voormalig Blank Panther leider Eldridge Cleaver werden op vinyl geperst en een aantal van deze platen zal te zien zijn tijdens de expositie.

Op zaterdag 8 april kun je van 09.00 tot 17.00 rondneuzen in de Jaarbeurs, op zondag kun je een uurtje later naar binnen. In de voorverkoop betaal je €12,50 voor een ticket, aan de kassa ben je €14,- kwijt. Kinderen tot en met elf jaar kunnen, zoals altijd, gratis naar binnen.


EDITORS' CHOICE