NIEUWSOnkyo

Nieuwe multi-room producten van Onkyo hebben Chromecast built-in en DTS Play-Fi

Onkyo komt met verschillende nieuwe multi-room producten. Het gaat om de TX-NR575E en TX-NR474 av-receivers, de TX-8270 stereoreceiver en het NCP-302 audiosysteem. Ze kunnen allemaal gelinkt worden door middel van FireConnect, dat inmiddels ook beschikbaar is op oudere apparaten.

Naast FireConnect hebben de apparaten nog meer gemeen; ze zijn namelijk ook voorzien van Chromecast built-in en DTS Play-Fi. Daarnaast hebben ze Dual-band 5GHz/2.4GHz WiFi en Bluetooth. Muziek kan gestreamd worden vanaf een breed scala aan tablets, smartphones en PC-applicaties.

De bediening gaat door middel van Onkyo’s Controller app voor iOS en Android. De app scant je netwerk van muziek, streamingdiensten en met FireConnect uitgeruste apparaten, om de bevindingen vervolgens te presenteren in een eigen interface.

Onkyo TX-NR575E

De TX-NR575E is een 7.1-kanaals AV-receiver met draadloze multi-room functionaliteit. De inputs van het apparaat ondersteunen HDMI 2.0a en HDCP 2.2 voor 4K-televisies, plus HDR10 en Dolby Vision ‘4K Pass Through’. De versterking bedraagt 170 Watt per kanaal.

De receiver ondersteunt alle standaard surround-opties en kan ook een 5.1.2-opstelling aansturen. Verder zijn populaire steamingdiensten als Spotify, TIDAL, TuneIn, Deezer en Amazon Music Service aanwezig. Hij kan ook uit de voeten met hoge resolutie audio, in de vorm van DSD 5.6 MHz, WAV, FLAC, AIFF en ALAC tot 192 kHz/24-bit resolutie via het netwerk of usb. Voor radio is er een optionele USB dongle met DAB+ mogelijkheden, plus een ingebouwde AM/FM tuner.

De TX-NR575E heeft vier hdmi-ingangen, twee composiet video-ingangen, drie analoge audio-ingangen, drie digitale audio-ingangen en een MM phono-input. De Powered Zone 2-aansluitingen kunnen een versterkt signaal naar een andere kamer te sturen. De Zone 2 line-uitgang kan een extern audiosysteem via een enkele kabel verbinden.

Het apparaat kan geluid van zowel analoge (inclusief vinyl) als digitale bronnen sturen naar alle met FireConnect uitgeruste apparaten in huis, waarbij alle functies bediend worden met de Onkyo Controller-app voor je smartphone of tablet.

De TX-NR575E wordt vanaf maart geleverd voor een adviesprijs van 499,99 Britse ponden. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.

Onkyo TX-NR474

Ook de inputs van de TX-NR474 ondersteunen HDMI 2.0a en HDCP 2.2 voor 4K-televisies, plus HDR10 en Dolby Vision ‘4K Pass Through’. En er is draadloze multi-room aanwezig. Alleen gaat het hier om een 5.1-kanaals met een versterking van 135 Watt per kanaal.

Ook deze receiver kan uit de voeten met alle standaard surround-opties en voegt daar ook ondersteuning voor Dolby Atmos 3.1.2, bedoeld om de voordelen van Atmos ook uit een simpelere speaker set-up te halen, aan toe. Surround Enhancer verzorgt daarbij een virtueel surroundveld met 5.1.2-kanaals Dolby Atmos. Ook hier zijn steamingdiensten als Spotify, TIDAL, TuneIn, Deezer en Amazon Music Service beschikbaar, plus een optionele USB dongle met DAB+ mogelijkheden en een ingebouwde AM/FM tuner.

Hoge resolutie audio wordt ondersteund in de vorm van DSD 5.6 MHz, WAV, FLAC, AIFF en ALAC tot 192 kHz/24-bit resolutie via het netwerk of usb. De receiver is eveneens voorzien van vier hdmi-ingangen, twee composiet video-ingangen, drie analoge audio-ingangen en drie digitale audio-ingangen.

Het apparaat kan geluid van zowel analoge (inclusief vinyl) als digitale bronnen sturen naar alle met FireConnect uitgeruste apparaten in huis, waarbij alle functies bediend worden met de Onkyo Controller-app voor je smartphone of tablet.

De TX-NR474 wordt ook vanaf maart geleverd, maar is met een adviesprijs van 429,99 Britse ponden iets goedkoper. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.

Onkyo TX-8270

De TX-8270 borduurt voort op het succes van de TX-8150 en is als netwerk stereo receiver voorzien van HDMI-interconnectie. Hij heeft vier HDMI-inputs en een output met Audio Return Channel (ARC), zodat hij gekoppeld kan worden aan mediaspelers, zoals de Apple TV. Door middel van twee keer 160w aan kracht en een high current / low impendance design kan hij op het gebied van luidsprekers ook de grotere vloerstaanders aansturen.

Bij de omzetting van digitale signalen gebruikt de TX-8270 een AKM 384 kHz/32-bit DAC om de oorspronkelijke kwaliteit te waarborgen. De DAC heeft een VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) filter, om ultra-high-frequency pulse noise te elimineren. Er is ondersteuning voor hoge resolutie audio, inclusief DSD 5.6 MHz/2.8 MHz en PCM-formats tot op 192 kHz/24-bit.

Populaire streamingdiensten als TIDAL, Spotify, Deezer, and TuneIn zitten ingebouwd en er is ook een DAB+ tuner. Voor vinyl is er een MM phono input. De TX-8270 kan gelinkt worden aan alle andere met FireConnect uitgeruste apparaten in huis.

De TX-8270 wordt vanaf maart geleverd voor een adviesprijs van 599,99 Britse ponden. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt.

Onkyo NCP-302

Tot slot presenteert Onkyo de NCP-302. Het draadloze en met FireConnect uitgeruste audio systeem wordt geleverd in het zwart of in het wit. Je kunt hem met hulp van de Onkyo Controller App gebruiken als opzichzelfstaand apparaat, of deel uit laten maken van je multi-room set-up. Hij is voorzien van twee 77mm woofers plus een enkele 26mm ‘balanced dome’ tweeter, die ondergebracht zijn in een compact bass-reflex cabinet.

Via de app kun je muziek streamen naar meerdere units in huis, maar hij heeft voor de bediening ook een aantal knoppen aan de bovenkant. Je hebt met het apparaat en de app tevens toegang tot streamingdiensten als Spotify, Deezer en TuneIn, maar er is ook een 3.5mm analoge input voor andere bronnen. Tot slot is er nog een LAN-input.

De NCP-302 wordt vanaf maart geleverd voor een adviesprijs van 279,99 Britse ponden. De prijs voor Nederland is nog niet bekendgemaakt.


EDITORS' CHOICE