NIEUWS

10 bijzondere luidsprekers met een flink prijskaartje

Jasper Mijwaard | 28 december 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 26 juni 2016

Wat voor luidsprekers zou je thuis hebben staan als geld geen issue was? Natuurlijk, er zijn genoeg prachtig klinkende speakers onder de €100.000, maar waarom zou je niet gaan voor iets nóg specialers? Om je alvast een beetje te inspireren hebben we tien luidsprekers voor je uitgezocht waarvoor je een tweede hypotheek zou moeten afsluiten. Dromen mag… 

1. Kharma Grand Enigma

Ongeveer €1.000.000 

We beginnen de lijst met een exclusieve set van eigen bodem: de Kharma Grand Enigma, met een prijs die rond de één miljoen euro ligt. Geen verrassing wellicht, als je bedenkt dat de prijs van de Exquisite Extreme Grand Limited Edition 25 al rond de €400.000 ligt. Tel daarbij op dat er van de Grand Enigma slechts één gemaakt is en de prijs is eigenlijk niet eens zo vreemd.

Hoewel Kharma een Nederlands merk is, schijnt de Grand Enigma in een Belgische kelder gemaakt te zijn. OLS (Oosterum Loudspeaker Systems) is verantwoordelijk voor het design en de productie. Hoe het klinkt? Geen idee, maar we kunnen ons voorstellen dat een liveconcert van een 50-koppig orkest minder speciaal klinkt.

2. Magico Ultimate III

Ongeveer €450.000

Deze aparte luidsprekers zul je niet snel in een showroom zien staan. Niet alleen omdat ze aan de dure kant zijn, maar ook omdat het waarschijnlijk niet zou passen. Met een hoogte van 238 cm, een breedte van 119,4 cm en een diepte van 60 cm per stuk staat een winkel namelijk al snel vol. Het is overigens niet alleen de omvang die de Ultimate III een imponerend uiterlijk geven: van de zijkant ziet het er allemaal erg indrukwekkend uit. Over hoe deze speakers klinken mag je zelf fantaseren.

3. Hart Audio D&W Aural Pleasure

Ongeveer €5.000.000

Dacht je dat de Kharma Grand Enigma duur was? Think again. Deze luidsprekers van Hart Audio kosten namelijk vijf keer zoveel. De reden is overigens niet hetzelfde: de D&W Aural Pleasure is namelijk volledig van 18 karaat goud. Verder laat Hart Audio weten dat de Aural Pleasure “all about the bass” is. Het geluid komt voort uit een 20 cm Tannoy  woofer en een Vifa supertweeter. Of het de prijs waard is kun je zelf het best beslissen… 

Is de prijs van vijf miljoen je iets teveel? Geen zorgen, de opvallende speakers zijn ook in zilver (€265.000) en brons (€55.000) te krijgen.

4. Moon Audio Opulence

Ongeveer €1.000.000

Moon Audio is geen onbekende in de wereld van enorm dure luidsprekers. De Opulence, waarvan slechts tien sets gemaakt zouden zijn, spant overigens wel de kroon. Het is trouwens ook niet zomaar een speaker: volgens Moon Audio laat de miljoen-euro-kostende Opulence Dark Star de luisteraar op twee verschillende manieren naar muziek luisteren. De ene manier is gewoon als traditionele luidspreker, maar de tweede manier is een stuk spannender. De Dark Star zou namelijk in staat zijn de oren van de luisteraar over te slaan en de muziek direct naar het brein te sturen. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Geen idee, maar het klinkt opwindend (en een beetje eng).

5. Wisdom Audio Infinite Wisdom Grande

Ongeveer €650.000

Terug naar ‘traditionele’ luidsprekers! De Infinite Wisdom Grande is het ultieme vlaggenschip van het Amerikaanse merk Wisdom Audio. De Grande is speciaal ontworpen voor plekken waar traditionele luidsprekers volledig weg zouden vallen, zoals gigantische balzalen en paleizen. Dat verklaart ook gelijk de hoogte van bijna vier meter en het gewicht van bijna 2.000 kg per stuk! Wisdom Audio laat weten dat 120 dB met gemak wordt gehaald zonder af te doen aan de geluidskwaliteit. Dat het indrukwekkend klinkt geloven we gelijk, maar voor een nieuwe set luidsprekers op het hifi.nl kantoor zoeken we toch nog even verder… 


EDITORS' CHOICE