REVIEWLink

Link M300

Philip van Deijk | 12 februari 2001 | Link

Dit keer een test van luidsprekers van fabrikant Link. Het merk is in Nederland (nog) niet erg bekend en daar mag wat mij betreft verandering inkomen. Derhalve even een korte introductie van dit merk.

Link is een luidsprekerfabrikant die bij onze zuiderburen, de Belgen, vandaan komt. Het programma van Link omvat een drietal luidsprekers. De kleinste en tevens goedkoopste luidspreker is er één van het monitor-type, te weten de K-250, FL. 2050,= p/st. excl. stands. Deze is alleen is kersenfineer te verkrijgen. De stands kosten Fl. 395,= p/st. en zijn gemaakt van MDF en hout wat dan in een zwart satijnen lak is gespoten. De grootste en tevens duurste luidspreker van Link is de B-600. Dit is een manshoge luidspreker en kost Fl. 10.000,= p/st. Deze luidspreker wordt geleverd in een zwarte satijnlak.

De M-300

M300 LINKDe luidspreker die ons door de importeur Lexi-Cone Acoustics ter test is aangeboden, is de Link M300. Dit is de middelste uit de serie van drie en verwisseld voor Fl. 3400,= p/st. van eigenaar. "Wel een mooie kleur" zei mijn vriendin toen zij thuiskwam en de Link M300 op de plek zag staan waar even tevoren nog mijn eigen luidsprekers stonden. Verder vond ze de M-300 mooi slank en minder prominent aanwezig dan mijn luidsprekers. De Link M-300 is inderdaad een mooie luidspreker om te zien. Deze luidspreker is voorzien van een kersenfineer. De luidspreker is 1.02 meter hoog. De voorzijde van de luidspreker is ongeveer 25 cm breed en loopt naar achteren taps toe en is dan nog ongeveer 10 cm breed. In verhouding tot de breedte is deze luidspreker wel diep, namelijk zo’n 40 cm. Toch oogt de luidspreker door zijn kleur en vorm niet erg groot en valt hij bij mij in de woonkamer niet zo op. Ik wil u niet lastig vallen met technische- en meetgegevens, daarvoor verwijs ik u naar de importeur. Doch enkele specificaties wil ik u niet onthouden. De luidspreker is een twee-wegsysteem en heeft een rendement van 89db en een nominale impedantie van 8 ohm. Tevens is de luidspreker voorzien van een Bi-wire aansluiting.


EDITORS' CHOICE