ARTIKELMediamarkt

Dit maakt de av-receiver het middelpunt van streamen in huis

Onkyo TX-L20 / TX-L50

We spraken met Husain Lesteluhu van MediaMarkt over waarom deze Onkyo Av-receiver zo speciaal is.

Het aanbod in de AV-receiver markt is enorm. Hoe onderscheidt de Onkyo TX-L50 zich van de concurrenten?

Antwoord: Als unieke feature heeft de TX-L50 zijn slim-line design dat niet opvalt als een typische AV-receiver en bovendien erg compact is. Daarnaast kan je hem aansluiten op je thuisnetwerk, en genieten van de vele muziekstreamingdiensten, of je smartphone aansluiten via Bluetooth.

Met de vele concurrenten op de markt, onderscheidt Onkyo zich met deze av receiver, omdat het een slim-line heeft, welke qua design er strak en mooi uit ziet. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat het een compacte versterker is met een uniek design. Tevens zijn er meerdere mogelijkheden zoals er een wireless systeem van te maken, bluetooth, en je favoriete muziekdiensten er naar toe streamen.

Kan deze AV-receiver dienst doen in een Multiroom-opstelling? Met welke producten kan ik hem combineren voor mijn multiroom-opstelling?

Antwoord: De TX-L50 is uitgerust met Fireconnect voor Multiroom-opstellingen. Al andere toestellen die Fireconnect gebruiken, ook als ze van andere merken zijn kan je opnemen in de opstelling. Zo is de TX-L50 al te gebruiken met de OMNI-serie van Harman & Kardon. Dit is vooralsnog het enige systeem dat compatibel is. Maar je kan ook andere Multiroom speakers aan deze Onkyo koppelen zoals Sonos (met behulp van de Sonos Connect) of Heos (met behulp van de Heos Link).

Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor muziekstreaming?

Antwoord: Je kunt gebruik maken van: Tidal, Spotify, Tune-in en Deezer. Pandora is ook beschikbaar, maar enkel in Australië en Nieuw-Zeeland.

Kan ik de TX-L50 bedienen via een app op tablet of smartphone? Wat kan ik met deze app doen?

Antwoord: De TX-L50 kan bestuurd worden met de Remote App van Onkyo. Natuurlijk moet je hem dan via de WiFi-verbinding of via de bekabelde aansluiting op je thuisnetwerk aansluiten. Binnen de app kun je de verschillende streamingsdiensten kiezen en besturen. Het is ook mogelijk om de verschillende speakers afzonderlijk van elkaar aan te sturen.

Is de TX-L50 compatibel met HDR-televisies en bronnen?

Antwoord: Dat is geen enkel probleem. De 4 HDMI-poorten ondersteunen HDMI 2.0a en HDCP2.2, de twee vereisten voor Ultra HD en HDR-content. Je kan dus probleemloos Ultra HD HDR-bronnen zoals een Ultra HD Blu-ray-speler aansluiten. Denk eraan dat ook je televisie uiteraard Ultra HD én HDR moet ondersteunen om van die knappe beelden te genieten.

Is de TX-L50 compatibel met het Hi Res audio-aanbod van Tidal? Of andere Hi-res audioformaten?

Antwoord: Absoluut, de TX-L50 ondersteunt Hi Res Audio (192/24 en DSD Decoding). Bij Tidal is dit alleen beschikbaar als je geabonneerd bent op het Tidal HiFI pakket, dat €19,99 per maand kost. Spotify ondersteunt Hi Res Audio binnen zijn premium pakket. Denk eraan dat je de afspeeloptie in Spotify verandert naar de Extreme variant.

MERK

EDITORS' CHOICE