NIEUWSOPPO

Oppo introduceert Sonica DAC en streamer


Redactie Hifi.nl | 01 februari 2017 | Fotografie Fabrikant | OPPO

Bijna een jaar geleden bereikte ons het bericht dat Oppo met een draadloze speaker op de markt kwam: de Sonica. De overeenkomsten met Sonos waren vrij duidelijk, maar met de nieuwe Sonica DAC laat Oppo zien dat ze het daar niet bij laten zitten.

De Sonica DAC lijkt op papier namelijk een serieus apparaat. De ontwikkelaars van Oppo hebben een voorbeeld genomen aan andere apparaten van het merk, zoals de HA-1 hoofdtelefoonversterker, en die vervolgens verbeterd. Zo wordt er in de DAC gebruik gemaakt van de ESS ES9038PRO Sabre chip. Mocht dat je weinig zeggen; de DAC ondersteunt hi-res audio. Oppo zelf laat weten dat de Sonica DAC de kwaliteit biedt van een echte audiofiele DAC, terwijl hij tegelijkertijd kan fungeren als netwerkstreamer.

Streamen gaat makkelijk via een dedicated Sonica app, verkrijgbaar voor Android en iOS. Via deze app bedien je een aantal streamingdiensten, maar ook je eigen bestanden op je computer of NAS. Je kunt de DAC draadloos onder andere FLAC, ALAC en WAV bestanden voeren, tot 24-bit / 192 kHz.  Uiteraard is het ook mogelijk om een harddrive aan te sluiten en de bestanden daarop af te spelen. Ook dan is hi-res audio uiteraard een goede optie: PCM tot 768 kHz/32-bit en DSD tot 25 MHz (DSD512).

De prijs van de Oppo Sonica DAC is op de officiële website 799 dollar. Wanneer je hem precies kunt verwachten is nog niet bekend, maar ‘early 2017’ kan niet lang meer duren. Over de verkrijgbaarheid in de Benelux is helaas nog niks bekend. We hopen dat daar snel verandering in komt. 

MERK

EDITORS' CHOICE