NIEUWSOPPO

Nieuwe multiroomspeaker met kamercorrectie van Oppo

Jasper Mijwaard | 02 mei 2016 | OPPO

Oppo komt met een draadloze Wi-Fi speaker met ingebouwde kamercorrectie, te vergelijken met het vorig jaar geïntroduceerde Trueplay van Sonos. Het Chinese merk zal hiervoor gebruik maken van software van Dirac, waar ook merken als Arcam, Volvo en (binnenkort) Pioneer mee samenwerken. Veelbelovend dus!

Niet alleen de techniek heeft overeenkomsten met Sonos Trueplay, ook de naam van Oppo’s nieuwe luidspreker – Sonica – kan voor de leek verwarrend zijn. De Sonica is ontworpen door Igor Levitsky, die zich ook ontfermde over het ontwerp van Oppo’s hoofdtelefoons. En met de Sonos PLAY:3 in het achterhoofd kun je niet anders dan denken dat Igor zich heeft laten inspireren door de Amerikaanse speakerfabrikant. Van de vorm tot de knoppenconfiguratie bovenop de speaker; je kunt er eigenlijk niet omheen. We moeten dan ook niet vergeten dat de Oppo Sonica uit hetzelfde land komt als koffieketen Bucksstar, waar je een lekker koude halve liter Heimekem kunt drinken terwijl je muziek luistert met je hoofdtelefoon van Deats by NANI.  

Maar alle grappen terzijde, ook op papier lijkt de Sonica een geduchte concurrent van Sonos: hi-res audio tot 24-bit / 192 kHz wordt ondersteund (FLAC, ALAC en WAV) en muziek kan afgespeeld worden vanaf DLNA-servers, USB en NAS-schijven. Bluetooth en Airplay zijn bij de nieuwe luidspreker ook aanwezig om direct muziek af te kunnen spelen vanaf je mobiele apparaten. Daarnaast is het mogelijk om een multiroomsysteem te creëren door meerdere speakers aan te sluiten op hetzelfde netwerk. Het bedienen gaat dan, zoals vaak het geval is, via een dedicated app op je telefoon of tablet.

Hoeveel de Sonica in Nederland gaat kosten is nog niet bekend, maar in de VS is de prijs (voorlopig) 299 dollar. Dat is toevallig precies evenveel als de Sonos PLAY:3. Later deze week zal de speaker gepresenteerd worden op High End München.

MERK

EDITORS' CHOICE