NIEUWS

Is 'Love' de eerste slimme draaitafel?

Hoewel vinyl inmiddels al een behoorlijk oud medium is, blijven draaitafels maar verder doorontwikkeld worden. Nu is er Love, een minimalistische platenspeler die je gewoon met je telefoon kunt bedienen.

“De intimiteit van vinyl, met het gemak van nu.”

Je leest het goed: bediening via een app is niet langer enkel weggelegd voor streaming-apparaten. Je verbindt je telefoon via Bluetooth of Wi-Fi met de platenspeler, die je vervolgens vanuit je luie stoel kunt bedienen. Afspelen, pauzeren, tracks overslaan, volume en RPM instellen – allemaal geen probleem. Het is zelfs mogelijk om de muziek draadloos te versturen naar je speakers of hoofdtelefoon én het artwork van de plaat te laten zien.

Maar, tracks overslaan? Dat klinkt uitdagend, want zoals vinylliefhebbers weten is het overslaan van een nummer (als je dat al wil) een behoorlijk precies klusje. De makers van de Love laten weten dat de speler een plaat kan scannen om erachter te komen hoeveel tracks hij bevat. Vervolgens kun je via de app makkelijk je favoriete nummer kiezen. Als het goed is.Tenslotte is de draaitafel – al is het niet echt een tafel meer – voorzien van een batterij en dus ook portable.

Wat dit allemaal gaat kosten hebben de ontwerpers nog niet bekendgemaakt. De Love is pas over enkele weken verkrijgbaar en ook over het geluid kunnen we dus nog niks nuttigs zeggen. Vanwege de huidige vinyl-hype valt de kwaliteit van leuke vinyl-related gadgets een beetje tegen, maar we hopen dat we er deze keer naast zitten. Want het idee is goed.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »