NIEUWSKlipsch

Klipsch Reference subwoofers met LowControl-app

Nog meer 'later-in-januari'-nieuws vanuit CES 2017: het Amerikaanse Klipsch heeft er de nieuwe referentiemodellen subwoofers gepresenteerd. Ze heten R-110SW-BLE, R-112SW-BLE en R-115SW-BLE, worden in het derde kwartaal van 2017 verwacht en komen met een LowControl app om de diepe tonen beter te kunnen afstellen. 

We hebben de subs zelf niet gezien op CES, en danken het nieuwtje aan avsforum.com. De Klipsch LowControl app koppel je met Bluetooth aan de subwoofers om met een willekeur aan standen en instellingen aan de slag te gaan. Denk aan de gebruikelijke bediening zoals frequentie, fase en output, maar ook modi als Night, Cinema en Music waarin standaard afstellingen opgenomen zijn. Ook kun je meerdere pre-sets opslaan, zodat je gemakkelijk naar een bepaalde voorkeur kunt switchen. Het boeiendste onderdeel zit echter in de EQ-parameters, en het feit dat je Automatic Room Correction (ARC) toe kunt passen met behulp van de microfoon van je iOS- of Android-device. 

De echte Klipsch-kenner heeft overigens al gezien dat alleen de 'BLE'-toevoeging in de typenamen nieuw is: de R-110SW en zijn broers, de 112 en de 115, bestaan al als Reference Premiere-modellen. Buiten de toegevoegde Bluetooth-mogelijkheden en het prijskaartje wijken de nieuwe modellen inhoudelijk niet af van hun voorouders, of het wireless model dat vorig jaar op CES geïntroduceerd werd.

MERK

EDITORS' CHOICE