NIEUWSKlipsch

CES 2016 - Klipsch Reference Premium Wireless

De EISA-winnaars van vorig jaar van Klipsch vormen de basis van een nieuwe lijn speakers bedoeld om een thuiscinema te bouwen zonder kabels. Het Reference Premiere HD Wireless gebruikt de hoogwaardige WiSA-technologie om lossless te streamen.

Het blijft nog altijd de grote verzuchting van veel (partners van) mensen die een thuiscinema willen bouwen: er komen veel kabels aan te pas. En dat maakt de woonkamer er zelden fraaier op. Er bestaan verschillende oplossingen om die kabels van de receiver naar de verschillende speakers draadloos te maken, maar bij de op CES voorgestelde Reference Premiere HD Wireless-toestellen zit alles ingebakken:

De nieuwe Klipsch-speakers ogen ook als echte luidsprekers, bijna-tweelingbroers van de Reference Premiere-lijn die in 2015 een EISA-award wonnen voor beste HT Speaker System. De nieuwelingen bezitten ook de 90°x90° Hybrid Tractrix-hoorntechnologie samen met de Linear Travel Suspension-tweeters uit titanium. Ook de koperkleurige drivers die kenmerkend zijn voor Klipsch ontbreken niet.

Naast de RP-440W (staande speakers), de RP-140WM (boekenplankspeakers), de RP-110WSW (subwoofer) en de RP-440WC (center) is er ook het HD Control Center. Dit is het kloppende hart van het systeem. Het HD Control Center is niet enkel zender, maar neemt ook desgewenst de rol van AV-receiver over. Het heeft vier HDMI-ingangen, naast een resem aansluitingen en Bluetooth puur voor audio.

De verbinding tussen het centrale toestel en de speakers verloopt via WiSA, een relatief nieuwe technologie dat speciaal ontworpen werd om hi-res audio zonder verlies draadloos te versturen. Het nieuwe Klipsch-systeem is bedoeld om modulair te zijn, horen we hier op CES, en kan gebruikt worden om van een 2.0 naar een 7.1-systeem te gaan als het budget het toelaat.

Een concrete datum voor beschikbaarheid in de Benelux is er nog niet, maar in de V.S. is het sowieso nog enkele maanden wachten. Vermoedelijk zullen België en Nederland later volgen met de Reference Premiere HD Wireless.

MERK

EDITORS' CHOICE