NIEUWS

Stages Audio Hero: 's werelds slimste noise-cancelling headphone?

Platforms voor crowdfunding zoals Kickstarter en Indiegogo hebben in het verleden al eens voor opvallende innovaties gezorgd, ook in audioland. Op laatstgenoemde spotten we de Hero en de Sidekick van Stages Audio, een hoofdtelefoon en een extra applicatie waarbij naar eigen zeggen noise-cancelling opnieuw is uitgevonden.

De twee gloednieuwe modellen van Stages Audio kunnen namelijk zo afgesteld worden dat ze alleen geluid vanuit een bepaalde richting (wel) toelaten. Bijvoorbeeld om een conversatie mogelijk te maken zonder dat je je hoofdtelefoon af hoeft te nemen. Daarnaast hebben ze slimme technologie aan boord om de headset te leren het volume autonoom aan te passen wanneer bepaalde woorden waargenomen worden. De Stages Audio Hero over-ear draadloze hoofdtelefoon is op CES aan de wereld tentoongesteld, en is nu zijn financieringstraject gestart. Voor 299 dollar kun je naar verwachting komende zomer met een Hero over straat. De Sidekick is een klein, cylindervormig kastje dat de 'mmbient+'-technologie aan bestaande headsets toe kan voegen.

LEES OOK: Alles wat je moet weten over Active Noise-Cancelling

Deze 'ambient+'-technologie in de headset maakt gebruik van acht microfoons om externe audio te kunnen onderscheiden. De bijbehorende app laat je vervolgens duidelijkere keuzes maken in welke omgevingsgeluiden je wel en niet laat blokkeren of wegfilteren. Daarnaast wil Stages Audio de modellen voorzien van spraakherkenning. De bedoeling is dat je je draadloze koptelefoon niet alleen met je eigen stem bedient, maar dat er vooral voor omgevingsgeluid slimme commando's toegevoegd worden. "Pardon", "Sorry" of "Mag ik wat vragen" zouden toegevoegd kunnen worden om het volume van je muziek automatisch naar beneden bij te stellen, wanneer je door een voorbijganger met een dergelijk verzoek wordt aangesproken.

Onderstaande video geeft meer uitleg:


EDITORS' CHOICE