NIEUWSMartin Logan

MartinLogan Masterpiece Series elektrostaten nu compleet

Fabrikant van elektrostaten MartinLogan heeft op CES 2017 de Focus ESL C18 centerspeaker gepresenteerd. Daarmee heeft het Amerikaanse luidsprekermerk voldaan aan de belofte om in 2017 de volledige Masterpiece Serie op de markt te brengen.

MartinLogan is opgericht in de jaren 70 door Gayle Martin Sanders en Ron Logan Sutherland, twee muziekliefhebbers die elkaar leerde kennen in een hifi-zaak. Omdat ze van mening waren dat SandersSutherland geen soort van naam is voor een luidsprekermerk, kozen ze voor MartinLogan. In een Music Emotion van zo'n tien jaar geleden vind je een uitgebreide review van Werner Ero van een destijds gloednieuw model, de MartinLogan Vantage.

In de loop van 2016 berichtten we over een aantal nieuwe modellen van het merk, waaronder Masterpiece-vlaggenschip Renaissance ESL 15A uit een lijn die op CES 2016 officieel gelanceerd werd. Nu het merk de gloednieuwe Focus ESL C18 center gepresenteerd heeft, is die lijn compleet. 

MartinLogan Masterpiece

Modellen uit de Masterpiece Series zijn het neusje van de zalm qua innovatie in elektrostaten. De speakers zijn voorzien van gepatentendeerde Curvilinear Line Source (CLS) Electrostatic Panels, een doorontwikkeling van de CLS-techniek die je in iedere elektrostaat van het merk vindt. Simpel gezegd hebben MartinLogans een lichte horizontale curve die de speakers het karakteristieke uiterlijk geeft. Een andere highlight zijn de 'folded motion tweeters', tweeters die bijzonder lichte diafragma's benutten voor minimale vervorming en een snelle respons. Je vindt ze specifiek in de nieuwe ESL C18 en in de Illusion ESL C34A, de twee Masterpiece centers. 

De Renaissance ESL 15A is de aanvoerder van de Masterpiece Series. Uitgerust met hetzelfde elektrostatisch paneel en frame als de Expression en Impression luidsprekers, en twee 30 cm aluminium conus woofers. Individuele 500 watt klasse-D versterkers zorgen voor de aansturing. De Renaissance ESL 15A wordt geleverd in elf afwerkingen (vier standaard, zeven premium) en heeft een adviesprijs vanaf € 30.000 per paar. De marktprijs- en beschikbaarheid van de nieuw toegevoegde centerspeaker is nog niet bekend. De volledige line-up, op de eigen website nog aan te vullen met de ESL C18, vind je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE