NIEUWSMartin Logan

Nieuwe elektrostaat luidsprekers van Martin Logan

Elektrostaat-specialist Martin Logan voegt vier nieuwe luidsprekers toe aan hun assortiment. In deze modellen worden de Xstat elektrostatische panelen gecombineerd met dubbele woofers en (bij drie van de vier modellen) een actief laaggedeelte met ruimte-correctie technologie.

Electromotion ESL X

Martin Logan heeft de nieuwe ElectroMotion ESL X, het vlaggenschip van de serie, voorzien van een grotere elektrostatische weergever en dubbele 20cm hoge excursie woofers. Dankzij een gevoeligheid van 91dB bij 6 ohm is de luidspreker relatief eenvoudig aan te sturen via de 5-weg bi-wire terminals. In deze luidspreker wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkeld ElectroMotion Xstat MicroPerf paneel, welke is gehuisvest in een stijf aluminium en composiet AirFrame, zoals die ook bij de duurdere modellen gebruikt worden.

De EM-ESL X is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €5.690 per paar, in een satijn zwarte afwerking. Wil je de luidspreker in zwart hoogglans afwerking, dan betaal je €700 meer.

Expression ESL 13A & Impression ESL 11A

Zowel de Expression als Impression zijn voorzien van een uitgerust met een 38 cm breed CLS Xstat elektrostatisch paneel met MicroPerf stator technologie en een stijf Blade Air frame. Twee aluminium woofers, aangestuurd door klasse-D versterkers en een 24-Bit Vojtko DSP motor met ruimtecorrectie, zorgen voor een diepe laagweergave. Bij de Expression zijn dit twee 300 watt versterkers per kanaal, bij de Impression is dat per kanaal 25 watt minder.

Beide luidsprekers zijn nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €19.990 (Expression ESL 13A) en €13.990 (Impression). Je kunt bij aanschaf kiezen uit elf afwerkingen, waarvan je voor zeven extra moet betalen.

Renaissance ESL 15A

Tenslotte is er de nieuwe Renaissance luidspreker. Deze is uitgerust met hetzelfde elektrostatisch paneel en frame als de Expression en Impression luidsprekers. Twee 30 cm aluminium conus woofers, aangestuurd door twee 500 watt klasse-D versterkers, zorgen voor het actieve laag. De Renaissance ESL 15A wordt geleverd in elf afwerkingen (vier standaard, zeven premium) en heeft een adviesprijs vanaf €30.000 per paar. 

MERK

EDITORS' CHOICE