NIEUWSBluesound

Bluesound presenteert BluOS firmware updates op CES 2017

Bluesound heeft op de beursvloer in Las Vegas een aantal firmware upgrades voor BluOS aangekondigd. De specialist in streaming heeft in versie 2.10 van het eigen platform onder meer Dolby Digital 2.1 Downmix, KKBOX en Roon-integratie verwerkt, zo weet Newswire te melden. 

Naast de toegevoegde applicaties belooft Bluesound ook verbeterde setup mogelijkheden, waardoor het aansluiten van de apparaten op je thuisnetwerk vereenvoudigd moet worden. 

Dolby Digital 2.1

In BluOS 2.10 vind je onder meer Dolby Digital 2.1 Downmix. Dankzij deze functionaliteit heeft je Pulse Soundbar toegang tot de DSP-technologie om audio van films in discrete linker- en rechterkanalen te decoderen voor een verbeterde home cinema-ervaring. 

RoonReady

Het toegevoegde KKBOX is interessant voor gebruikers in Azië, die nu toegang hebben tot een muziekbibliotheek met miljoenen nummers via de BluOS controller app. Boeiender voor de Benelux-markt is de integratie van Roon. Het maakt van Bluesound 's werelds eerste 'RoonReady' high-end streaming muzieksystemen. Abonnees van de muziekdienst kunnen via Bluesound-apparaten - zoals de Bluesound Node 2 - direct in de intuïtieve, informatierijke muziekbibliotheek van Roon duiken. RoonReady is de best mogelijke Roon-integratie van het moment. 

Vanaf 31 januari is de upgrade beschikbaar voor alle Bluesound luidsprekers en netwerkspelers. Gebruikers kunnen behalve de BluOS firmware ook de Controller App downloaden voor telefoon, tablet en desktop. 

MERK

EDITORS' CHOICE