NIEUWS

Nieuwe muziek ontdekken met dMuze


Redactie Hifi.nl | 07 november 2016 | Fotografie Fabrikant

Al een tijd wordt er achter de schermen gewerkt aan dMuze: een compleet pakket met een streamingdienst, on- en offline magazine, een downloadservice en een online radiostation. Wat dMuze uniek maakt is dat content op elk kanaal volledig gepersonaliseerd is.

Papieren tijdschriften dood? Niet als het aan dMuze ligt, maar zij pakken het dan ook compleet anders aan. De inhoud van het magazine verschilt namelijk per persoon en wordt niet alleen door computer-algoritmes samengesteld, maar door een deskundige reactie. Maandelijks ontvang je dus als abonnee een tijdschrift, zowel digitaal als geprint, dat speciaal voor jou is samengesteld; uitgebreide informatie over de muziek die je luistert en nieuws over technologieën die jou interesseren.

Ook de streamingdienst en het online radiostation zijn volledig gepersonaliseerd. Zo vind je bij de dMuze streamingdienst persoonlijke playlists, terwijl het radiostation meerdere themakanalen biedt om nog meer muziek te ontdekken. Jouw interesses worden bepaald door je luistergedrag en door jouw aangegeven voorkeuren. Als jouw gedrag verandert, verandert het systeem dus automatisch mee.

Om te starten zijn de oprichters op zoek naar een bedrag van 50.000 euro – investeerders gezocht dus. Geloof jij ook in dMuze, dan kun je het project steunen via deze pagina. Daar vind je ook meer informatie over het project. Meedoen kan al vanaf 20 euro!

EDITORS' CHOICE