NIEUWSFocal

Samsung bezig met overname Focal?

Samsung is bezig met het voorbereiden van een deal om Franse luidsprekerfabrikant Focal over te nemen – of tenminste, dat is een gerucht dat afgelopen maandag de wereld in werd geholpen.

Details over de overname waren namelijk te lezen in het Zuid-Koreaanse Financial News, wat vervolgens werd opgepikt door persbureau Reuters. Bij de overname zou een kleine 250 miljoen euro ter sprake zijn gekomen. Volgens het bericht van Reuters zijn de gesprekken tussen de twee partijen al ver gevorderd en is het mogelijk dat er dit jaar nog getekend wordt. Zowel Samsung als Focal ontkennen uiteraard dat er iets gaande is.

Hoewel Samsung en Focal misschien niet de meest voor de hand liggende partners zijn, valt er voor een eventuele overname absoluut iets te zeggen. Door Focal over te nemen zou Samsung bijvoorbeeld het geluid van hun tv’s, eigen (multiroom) luidsprekers én telefoons enorm kunnen verbeteren. Bovendien valt ook Naim sinds 2011 onder Focal – daar weten ze bij Samsung ongetwijfeld raad mee. En met het recente fiasco rondom de exploderende Note 7 kunnen de Koreanen wel wat goed nieuws gebruiken.

Voor Samsung dus een goede zet, maar over wat het voor Focal & Co zou betekenen is nog weinig te zeggen. Ook uit de andere grote overname van dit jaar, Bowers & Wilkins en EVA Automation, kun je nog geen conclusies trekken. Hoewel dat groot nieuws was is er nog niks nieuws aangekondigd. Het blijft dus afwachten, maar dat er dingen veranderen in de hifi-wereld is duidelijk. 

MERK

EDITORS' CHOICE