NIEUWSAstell&Kern

D&D Audio brengt Astell & Kern naar hifi-dealers

Goed nieuws voor veeleisende audiofielen die ook onderweg van hun favoriete muziek willen genieten. D&D Audio, importeur van Europese high-end merken als Crystal Cable, Clearaudio en Devialet, brengt de mobiele alleskunners van Astell & Kern nu ook naar Nederlandse hifi-dealers.

Astell & Kern is van origine Koreaans en onderdeel van Iriver, dat op zijn beurt weer een merknaam is van Reigncom Limited in Seoul. Dat merk houdt zich sinds de late jaren 90 bezig met de ‘digitale entertainmentindustrie’. Iriver fabriceert voornamelijk technologisch geavanceerde consumentenproducten op het gebied van digitale muziek, waaronder draagbare cd- en MP3-spelers.

Astell & Kern komt voort uit de expertise van Iriver, maar heeft een stevig high-end fundament. Het zijn namelijk juist de kwalitatieve tekortkomingen van bijvoorbeeld MP3 waar Astell & Kern haar taak ziet. Het merk, dat daarom de basis heeft in een high-end mobiele weergevers, heeft in recente jaren bovendien de vleugels gespreid om ook in onder meer hoofdtelefoons, in-ears (zoals deze bijzondere oordopjes), allerhande accessoires en zelfs volwaardige netwerksystemen te voorzien. Voor D&D is met name het kernassortiment van mobiele muziekweergevers met een high-end hart het boeiende segment.

Hoogwaardige hardware en high-end software in een exclusieve behuizing, dat is in een notendop waar A&K voor staat – voor wie het merk nog niet kende. Astell & Kern is namelijk geen nieuwkomer meer in audioland, en via diverse kanalen ook gewoon al in Nederland te koop, maar voor de volledigheid gaan we toch even terug naar de basis. ‘Astell’ betekent ster in het Latijn, en het Duitse ‘Kern’ staat voor hart of centrum (of, inderdaad net als in het Nederlands, voor ‘kern’). Astell & Kern, het centrum van muziek. Mastering Quality Sound (MQS) muziek, om precies te zien. Want alle apparaten van A&K kunnen aan de slag met MQS-weergave, ofwel 24-bit/192kHz.

Een stevige harde schijf, voorzien van wifi en in staat om met ongeveer ieder muziekformaat – tot DSD toe – overweg te kunnen, zo zou je de beschrijving af kunnen ronden. Én, niet onbelangrijk: in samenwerking met HD-muziekdienst Qobuz is er bovendien een exclusieve app, ‘A&K by Qobuz’. Deze app laat je onder meer bladeren door alle nummers van 's werelds grootste HD-muziekcatalogus, muziekfragmenten beluisteren én bestellen, en geeft toegang tot allerlei metadata. A&K by Qobuz is standaard geïntegreerd.

Hi-res audio

‘Muziekweergave zoals de artiest het bedoeld heeft’ is een veelgehoorde kreet in de high-end audio. Binnen de huidige technieken zijn MQS en DSD precies dat: weergave die zo dicht mogelijk in de buurt komt van de originele studio-opname. Waar het leeuwendeel van mobiele muziekbeleving wordt ‘genoten’ in het beruchte MP3-format, zijn de digitale bestanden die je op je A&K-device laadt niet gehinderd door compressie bedoeld om je muziekbibliotheek zo handzaam mogelijk te maken. 


EDITORS' CHOICE