NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern in-ear heeft Tesla tech

Redactie HiFi.nl | 02 september 2015 | Astell&Kern

Astell & Kern Ti8e

Astell & Kern presenteert een nieuwe - met de hand gemaakt - in-ear hoofdtelefoon. De Ti8e is volgens het merk de eerste in-ear ter wereld die gebruik maakt van de Beyerdynamic Tesla driver technologie.

De Tesla tech (vernoemd naar pionier Nikola Tesla) gebruikt een speciaal driver design met een krachtige magnetische ring die zestien keer kleiner is dan vorige ontwerpen, waarbij de bewegende spoel volgens Beyerdynamic bijna onzichtbaar zou zijn. Door het gebruik van een single-driver design zijn er geen crossover filters meer nodig, en moeten de problemen die soms optreden bij multi-driver ontwerpen voorkomen worden.

Astell & Kern Ti8e

De ingenieurs van Astell & Kern hebben nauw samengewerkt met Beyerdynamic om de hoofdtelefoon te optimaliseren voor gebruik met A&K's draagbare hi-res spelers, met hun vlaggenschip de AK380 als het grote uitgangspunt. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een met Kevlar (kogelvrij?) afgewerkte kabel met een 2.5mm vierpins plug voor de spelers van AK, en ook de standaard 3.5mm kabel is voorzien van Kevlar. Je krijgt er ook een leren hoes bij en de keuze uit 8 ear tips.

De nieuwe hoofdtelefoon zal voor het eerst te zien zijn op de IFA in Berlijn.


EDITORS' CHOICE