NIEUWSAudioExpert

HiVisit: Audio Expert

Rob Nijman | 29 juli 2016 | Fotografie Werner Ero
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 04 juni 2016

Ook bij Audio Expert een Hifi Zomerstop: het zuiden des lands heeft een aantal bijzondere hifi-winkels, dat mag geen verrassing zijn. Eén van die zaken vind je aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch: Audio Expert. Sterker nog, de hifi-specialist in de Noord-Brabantse hoofdstad wist zich in zijn jonge bestaan al tot twee keer toe tot ‘HiFizaak van het Jaar’ te kronen volgens de lezers van HVT; een terugkerende competitie waarbij de jury zelfs sprak over de beste van Nederland. Hoog tijd voor een bezoek aan deze gezellige winkelstraat.

Achtergrond

Bedrijfsleider en mede-eigenaar Peter van Tuijl, een van onze reisgenoten tijdens de recente trip naar Dynaudio in Denemarken, staat bij aankomst al in de startblokken voor een tour door de zaak. Alvorens we die rondleiding nemen is het echter handig even in de geschiedenis te duiken. Die is immers niet heel standaard, voor hifi-begrippen. Audio Expert ontstond namelijk pas vrij recent, na een jarenlange succesreeks van de webwinkel Beste Keus. Oprichters Ronnie Smits en Bas Teulings besloten dat de huidige marktsituatie vroeg om een zelfstandige hifi-speciaalzaak als aanvulling op de huidige formule. Eén met het juiste assortiment gebaseerd op de juiste prijs, maar met minstens zoveel aandacht voor specialistische kennis en een persoonlijke behandeling.

Totaaloplossingen

In dat assortiment, zoveel wordt bij binnenkomst direct duidelijk, is dan ook vooral aandacht voor merken en producten die je doorgaans niet op internet bestelt. Natuurlijk, ook Sonos, Tivoli Audio en Harman Kardon zijn er te vinden – apparatuur waar je je via een online bestelling best aan kan wagen. Maar een KEF Blade, Focal Sopra 2 of Sonus Faber Principia wil je horen, zien en proeven. En dat kan aan de Hinthamerstraat.

Het persoonlijke van de aanpak in de winkel is ook te vinden in de inrichting. In de etalage vinden we bijvoorbeeld een paartje KEF’s uit de Q-serie, zeer opvallend beschilderd door een relatie van Peter. Een etalage die van zichzelf al voldoende opvalt, overigens. Dankzij een slimme gadget aan de binnenzijde wordt de volledige glasplaat aan de voorzijde van de winkel omgetoverd in een luidspreker – de ideale aandachtstrekker voor passerend publiek.

Persoonlijke service

Die persoonlijke touch blijkt een rode draad doorheen de gehele winkel. Het wandmeubel met de volledige line-up uit de Denon HEOS-familie is er één gebaseerd op tekeningen van Peter – en zorgt voor een mooie presentatie nog voordat Denon zelf voorzag in opstellingen voor zijn dealers –, de muur met fraaie HD-schermen van LG, Panasonic en Loewe wordt gekenmerkt door een houten tv-meubel dat je eerder in een luxe woonwinkel verwacht, en beide luisterruimtes zijn erg uitnodigend om er eens plaats te nemen voor een stevige indruk van het uitgestalde hifi-geweld (lees: een bijzondere opstelling rond McIntosh versterkers, Hegel hardware en KEF Blades, zowel de orignele uitvoering als de kleinere en toch wat elegantere Blade Two – waarover later meer).

Het meest in het oog springende detail van de aankleding wellicht is de presentatie van Yamaha’s MusicCast-systeem bij de entree van de winkel. De multi-room oplossing die bij veel lezers wellicht bekend is van de herkenbare wijze waarop het Japanse merk het aanbod presenteert, heeft ook bij Audio Expert een opvallende opstelling. In een eveneens door Peter zelf ontworpen stellage komt de gehele line-up als het ware op je af. De ideale uitgangspositie voor tekst en uitleg over het systeem en de mogelijkheden, aan de achterzijde op de koop toe voorzien van een fraaie custom muurschildering.


EDITORS' CHOICE