NIEUWSAudioExpert

HiVisit Audio Expert: pagina 2

Rob Nijman | 29 juli 2016 | Fotografie Werner Ero
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 04 juni 2016

Custom Install

Over custom gesproken; als Audio Expert aangeeft dat er voor ieder budget een specifieke oplossing voorhanden is, mogen de mogelijkheden van custom install natuurlijk niet ontbreken. In één van de luisterruimtes vinden we naast diverse vloerstaanders dan ook inbouwoplossingen van bijvoorbeeld KEF en Totem, akoestiek van Rivasono, luidsprekerstands, beugels, bedrading – noem maar op. Opvallend detail: naast de opbouwoplossingen van Totem voorziet Audio Expert in het volledige assortiment van het Canadese luidsprekermerk, waarmee de Bossche specialist behoorlijk onderscheidend is. Hetzelfde geldt overigens voor Rega, het Britse merk van dezelfde importeur (het Belgische Joenit, red.).

Diverse oplossingen in de winkel zijn bovendien net wat ‘slimmer’ gemaakt met handige iPad-stands die je eerder in een museum zou verwachten, voor ofwel bediening van de sets, ofwel extra informatie over de apparatuur, zoals ook in de stands van merken als Denon en Marantz. Zo ook bij de McIntosh/KEF-combinatie die eerder al genoemd werd. In een praktisch afgeschermde luisterhoek achterin de winkel weten twee paar Blades – zowel de originele uitvoering in wit als zijn kleinere broer in ‘Frosted Blue’ – meer dan de aandacht te trekken. En het is precies hier waar Werner en ik ons tussen de diverse klanten die Peter vanmiddag helpt door even strategisch terugtrekken halverwege de Visit. Want hier willen we wel even van proeven…

Ga. Vooral. Luisteren.

Als het verhaal van Peter, de dynamiek en de drukte in de winkel deze vrijdagmiddag óf het feit dat ook importeurs kind aan huis zijn aan de Hinthamerstraat – zowel Stefan Zaunbrecher van Bowers & Wilkins als Jan Lammers van Smart Audio lopen tijdens de Visit binnen – nog niet genoeg duiding geven aan het succesverhaal van Audio Expert, dan doet deze luisterruimte dat wel. De perfecte illustratie van waarom echte high-end niet online kan. Natuurlijk, dit artikel verschijnt op Het Internet en deze fantastische muziekervaring rond genoemde set kan ook prima hier beschreven worden. Maar de daadwerkelijke beleving, de overtuiging én de eventuele aanschaf van een dergelijk systeem doe je niet op datzelfde Internet. Dat doe je in een speciaalzaak als Audio Expert. Loop dus vooral een keer binnen!


EDITORS' CHOICE