NIEUWSDynaudio

Dynaudio vernieuwt Contour serie

Jasper Mijwaard | 05 mei 2016 | Dynaudio

High End München 2016 is in volle gang! Hifi.nl is aanwezig om je te voorzien van het laatste nieuws, de nieuwste producten en natuurlijk foto’s van de mooiste hifi apparatuur. Met in dit artikel alles over Dynaudio!

Recent zijn we op bezoek geweest bij Dynaudio in Denemarken, het verslag daarvan kun je hier lezen. De Denen lieten ons weten dat er veel nieuws aan zat te komen, dus besloten we in München op bezoek te gaan bij deze oude bekenden.

In de ruimte van Dynaudio staat de Contour serie centraal. En hoewel deze serie al wat ouder is, hebben de modellen van deze vijfde generatie een behoorlijke make-over gekregen.  De luidsprekers zien er erg strak, tijdloos en neutraal uit: geen straf voor in je woonkamer dus. "We hebben totaal nieuwe drivers ontworpen, helemaal anders dan voorheen," vertelt de Dynaudio-afgevaardigde. Ook de tweeter, de Esotar2, is compleet nieuw. De woofer heeft een uitslag beweging van zo’n 4 cm, dat is behoorlijk veel en levert dus krachtige bassen op.

De serie bestaat uit vier modellen: de Contour 20 (compact, €4.500), 30 (vloerstaand, €7.000) en 60 (vloerstaand, €9.000) en de 25C (centerspeaker, €3250). De prijzen zijn per paar.

Verder staat op (letterlijk) eenzame hoogte de Evidence Platinum, al sinds jaren een vlaggenschip van de Deense fabrikant. Deze luidspreker torent boven de gemiddelde man uit en is dus behoorlijk indrukwekkend. Helaas is hij op High End München niet aangesloten, dus over het geluid fantaseren we maar gewoon even. 

MERK

EDITORS' CHOICE