NIEUWS

Bijzondere luidsprekers: deel 2

Jasper Mijwaard | 28 december 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 26 juni 2016

6. Cabasse La Sphere

Ongeveer €155.000 

Als we alleen naar de prijs zouden kijken, zouden deze luidsprekers van Cabasse niet in de top 10 thuis horen. Maar hoewel het La Sphere systeem met een prijskaartje van ongeveer €155.000 nog altijd niet in de gemiddelde huiskamer te vinden zal zijn, staat hij er vooral tussen dankzij het unieke design. Mensen die van het design van de Devialet Phantom houden (maar het beschouwen als een goedkope gadget) zijn wellicht geïnteresseerd in een set La Sphere luidsprekers.

Naast het bijzondere uiterlijk is de luidspreker voorzien van vijf drivers, waaronder een flinke woofer. Het gewicht van 100 kg per luidspreker zou je misschien niet gelijk verwachten bij het relatief compacte formaat: 140 x 70 x 70 cm. Meer over deze bijzondere luidsprekers kun je hier lezen.

7. Focal Grande Utopia EM

Ongeveer €240.000

De Grande Utopia EM wordt gerekend tot één van de beste luidsprekers ter wereld, valt op de site van Focal te lezen. Met een hoogte van ruim twee meter torent de luidspreker boven de gemiddelde persoon uit en ze zien er ook behoorlijk robuust uit. Niet gek, met een gewicht van 260 kg. Nu kunnen we een volledige pagina voltypen over alle functies en specialiteit, maar daarvoor verwijzen we u graag door naar ons uitgebreide verslag over de Focal Grande Utopia EM.

8. Kharma Exquisite Grand

Ongeveer €235.000

De tweede – en laatste – speaker van Kharma in deze lijst is de Grand Exquisite. Hoewel deze een stuk betaalbaarder is dan de eerdergenoemde Grand Enigma, is het prijskaartje van zo’n €220.000 per set nog steeds niet weggelegd voor iedereen. Een ander groot pluspunt is dat deze schoonheid van ‘slechts’ twee meter hoog en 50 centimeter breed een stuk makkelijker in je huis past. Niet dat de geluidskwaliteit en het gevoel van ultieme luxe daaronder hoeven te lijden, overigens. In de Exquisite Grand vind je twee 30 mm en één 20 mm Kharma/Thiel diamond tweeters, twee keramische midrange-units en twee Nomex-Kevlar woofers die zorgen voor een ultra-realistische weergave. Meer weten over Kharma en de high-end speakers? Bekijk dan vooral ook onze Kharma special.

9. Cessaro Horn Acoustics Omega 1

Ongeveer €1.000.000

Exotisch! De Omega 1 van Cessaro Horn Acoustics zou niet misstaan in een museum vol moderne kunst, maar dat geldt eigenlijk voor alle luidsprekers van Cessaro. Toch zou de Omega 1 in een museum nog opvallen. Niet alleen dankzij zijn hoogte van 280 cm, maar vooral doordat hij een flinke bak aan geluid kan produceren. Details over deze luidspreker van Duitse makelij zijn helaas lastig te vinden, maar mocht je interesse hebben kun je altijd even contact opnemen met het het bedrijf. Ze zijn waarschijnlijk erg blij als ze weer een set mogen verkopen en met zo’n prijskaartje kun je ze dat niet kwalijk nemen.

10. Acapella Arts Audio Sphäron Excalibur

Ongeveer €380.000

We sluiten af met de meest bijzondere luidspreker van de tien, in ieder geval wat betreft design. Termen als ‘wauw’ en ‘prachtig’ komen misschien niet gelijk in je op, maar je hebt wél wat om over te praten als je buren op de koffie komen. En dat komen ze als  je een Sphäron Excalibur in je huiskamer hebt staan, want een stukje geluidsoverlast is gegarandeerd. Acapella waarschuwt dan ook om deze luidsprekers van 230 x 150 x 130 cm en 620 kilo per stuk alleen te gebruiken als je kamer groter is dan 40m². De woofer van 38 cm alleen al is reden genoeg. Wat het kost om je hele buurt mee te laten genieten van je geweldige muzieksmaak? De fabrikant laat weten dat de prijs alleen op aanvraag is, maar even zoeken op internet levert al een indicatie op van ongeveer €380.000 per set. 


EDITORS' CHOICE