NIEUWSOnkyo

Multiroom en meer bij nieuwe Onkyo-receivers

Jamie Biesemans | 15 maart 2016 | Onkyo

Traditiegetrouw stellen bouwers van AV-receivers in het voorjaar hun nieuwe modellen voor. Onkyo bijt de spits af met de nieuwe TX-NR555 en TX-NR656. Beiden zitten in het populaire segment en pakken uit met heel wat begeerde functies.

Onkyo gooide het vorig jaar bij een aantal betere receivers al over een andere boeg qua design. De twee nieuwe modellen profiteren mee van die nieuwe koers en zien er significant anders uit dan hun voorgangers. Zoals voorheen blijven de Onkyo-receivers beschikbaar in zwart of zilver.

TX-NR555 en TX-NR656 zijn alle twee 7.2-receivers die helemaal klaar zijn voor Dolby Atmos - en dit is nieuw - ook voor DTS:X. In een configuratie met hoogtekanalen kunnen beiden een 5.1.2-opstelling aan. Wil je met DTS:X aan de slag - maar dan moet je eerst nog ergens bronmateriaal opsporen - dan moet je wachten tot een update die "in de loop van de zomer" verschijnt.

Het verschil tussen de NR555 en NR656 situeert zich verder vooral op het gebied van vermogen (130 vs 160 watt per kanaal) en aansluitingen (6 in/1 uit HDMI vs 8 in/2 uit). Ondersteuning voor HDCP 2.2 en 4K-passthrough kan anno 2016 niet ontbreken.

Nieuw is dat het tweetal komt met AccuEQ-kalibratie met AccuReflex-technologie. Dat laatste is expliciet bedoeld voor Atmos en DTS:X-opstellingen, en zorgt er voor dat de plafondspeakers in fase blijven met de luidsprekers op oorhoogte. In hogere kamers kan dat wel eens een probleem stellen.

Lees het hele artikel op FWD Magazine >>

MERK

EDITORS' CHOICE