NIEUWSSony

CES 2016: Sony AV-introducties

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2016 | Sony | Importeur: Sony Nederland

Veel, heel veel productintroducties van Sony vanaf de beursvloer deze week. Brekend nieuws wellicht: de splinternieuwe PS-HX500 hi-res draaitafel, een model zo fraai dat het opnieuw maar eens zonde is dat het merk met die lelijke typenummers werkt. Als uitvinder van DSD brengt Sony met de PS-HX500 een draaitafel op de markt (medio april, €500) met heuse DSD-opnamemogelijkheden. Video!

4K BRAVIA
In 2016 brengt Sony de 4K High Dynamic Range-kijkervaring (HDR) naar een hoger niveau. Een groot deel van de nieuwe 4K BRAVIA tv's is uitgerust met HDR-technologie voor een groter dynamisch spectrum in kleurweergave en helderheid. Content voor HDR is steeds meer toegankelijk via diverse filmaanbieders en broadcasters en wordt omarmd door verschillende online streamingdiensten zoals Amazon Video en Netflix.

Naast het brede aanbod HDR BRAVIA tv’s introduceert Sony een Slim Backlight Drive. De BRAVIA XD93 is als eerste voorzien van deze backlight-technologie voorzien van X-tended Dynamic Range PRO. Het contrast, de helderheid en het kleurenpalet worden zo verder versterkt en dynamischer. De XD93-serie is een led-tv met randverlichting en local dimming. X-tended Dynamic Range PRO zorgt volgens Sony voor driemaal zoveel helderheid. De 4K Processor X1 zorgt daarnaast voor 'duizenden kleine beeldaanpassingen per seconde', waardoor de resolutie, kleur en helderheid dynamisch worden verbeterd.

Dit jaar introduceert Sony het nieuwe BRAVIA TV designconcept ‘Slice of Living’. De accenten in champagne, goud en zilver zorgen voor extra warmte en uitstraling. Het design van de BRAVIA XD93 wordt geaccentueerd door het egale, vrijwel randvrije scherm. Daarnaast houdt een nieuwe oplossing de kabels en snoeren buiten beeld en kan het toestel op slechts 3,6 cm van de muur hangen dankzij een innovatief wandbevestigingssysteem. 

Ook toont Sony de Backlight Master Drive-technologie. Deze verhoogt de helderheid en het contrast om 4K HDR nog meer tot uiting te brengen. Bij de Backlight Master Drive-demonstratie wordt een prototype van 85-inch getoond die het achtergrondlicht verhoogt via rechtstreekse led-achtergrondlichten met een hoge dichtheid. Gekoppeld met X-tended Dynamic Range PRO, geeft dit een indrukwekkend dynamisch bereik. Dit creëert nog diepere zwarttinten en een hoge helderheid van 4.000nits.

Tevens kondigt Sony de nieuwe app Ultra van Sony Pictures Home Entertainment aan. Deze wordt dit jaar in de VS geïntroduceerd, het is nog niet bekend of en wanneer Nederland en België aan de beurt zijn. Met Ultra is het mogelijk om 4K HDR-content en tv-programma’s te kopen en streamen. Het betreft zowel nieuwe als klassieke titels uit de 4K digitale bibliotheek van Sony Pictures.

Audio
Ook op het vlak van audio veel nieuws, naast bovengenoemde draaitafel. De h.ear go bijvoorbeeld, een draadloze speaker die gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. En de h.ear on Wireles NC en h.ear in Wireless draadloze hoofdtelefoons die het bestaande h.ear-assortiment aanvullen. Met deze aanvullingen is h.ear nu meer portable dan ooit, van thuis tot onderweg, maar met dezelfde hi-res-kwaliteit en opvallende kleuren.

Naast het bekende hi-res-assortiment introduceert Sony een EXTRA BASS-productlijn (XB). Deze bestaat uit de draadloze MDR-XB650BT-headphone met zeer krachtige bastonen. Andere introducties met EXTRA BASS zijn de draadloze luidsprekers SRS-XB3 en SRS-XB2 en het GTK-XB7-audiosysteem. De EXTRA BASS-functie maakt gebruik van DSP-technologie. Een nieuwe functie is Wireless Surround waarmee gebruikers eenvoudig linker- en rechter rear channels toe kunnen voegen ter uitbreiding van de tv- en Sound Bar-opstelling. Wireless Stereo koppelt twee aparte luidsprekereenheden aan elkaar voor een breed twee-kanaals stereogeluid.


EDITORS' CHOICE