Verslag Ken Ishiwata presents Marantz 14 SE en Bowers & Wilkins 805 D3 bij Remkes beeld & geluid

Ken Ishiwata behoeft geen introductie meer. De brand ambassador van Marantz draait al decennia mee, en sierde in de tijd dat het FWD/HiFi-jaarboek nog Hifidelity heette al de cover van één van de eerste edities.

We gaan u daarom niet meer uitleggen wie deze legendarische hifi-engineer is, en focussen ons op de reden dat hij op de laatste zaterdag in november in Eindhoven te vinden is: voor een ‘dubbele demo’ bij Remkes beeld & geluid.

In drie uitgebreide sessies van ieder ongeveer een uur demonstreert hij namelijk de PM14SE en SA14SE van Marantz én een paar Bowers & Wilkins 805D3, eveneens in het tweede deel van 2015 geïntroduceerd. Twee vliegen in één klap.

"We gaan niet in detail treden over de aanpassingen van deze combinatie van Marantz. Wij gaan u verrassen met een geluidsbeleving op een ongekend hoog niveau. Voel en beleef het!" Dat was het affiche voorafgaande aan de bijeenkomst zaterdagmiddag. Het nieuwe duo van Marantz is al uitvoerig (en lovend!) getest in de november-editie van Music Emotion, dus plaatsnemen, voelen en beleven is precies wat we van plan zijn.

De 800 serie van Bowers & Wilkins is op maar liefst 868 fronten aangepast ten opzichte van zijn voorganger. Je kunt dus niet zozeer spreken van een vernieuwing, als wel van een compleet nieuw model – en ook dat willen we horen. De 800 D3-serie is geïntroduceerd vlak voor de vijftigste verjaardag van Bowers & Wilkins. Voor de realisatie werd de complete fabriek in Worthing, Engeland omgebouwd, in een ontwikkelingsproces dat zeven jaar duurde. Tijdens die ontwikkeling heeft Bowers & Wilkins onder andere nieuwe patenten gedeponeerd, innovaties die nooit eerder werden toegepast in de ontwikkeling van luidsprekers. Voor de details van de nieuwe serie verwijzen we je graag naar ons uitgebreide verslag van het fabrieksbezoek.

In de eerdergenoemde review van de twee nieuwe modellen van Marantz, de 14-Serie Special Edition, eindigt Max met de opmerking “Ik snap in elk geval nog steeds waarom ik al jaren een liefhebber ben van het merk”. Dat maakt nieuwsgierig, dat valt ook aan de bezoekers te zien vandaag. We worden ontvangen door Robert Remkes. En we zien dat bijvoorbeeld Edwin Grote van D+M Benelux, de merken Denon, Marantz en HEOS, ook aanwezig is. In de hoofdruimte van de winkel staan rijen stoelen opgesteld om plaats te bieden aan de 25 tickethouders die zich per sessie via Hifidelity.nl aan konden melden. Na een korte introductie door Robert zijn we vervolgens klaar voor het eerste blok van demonstraties.

MERK

EDITORS' CHOICE