Bowers & Wilkins Nautilus shoot-out Alpha High End

Redactie HiFi.nl | 11 november 2015 | Bowers & Wilkins

Op zaterdag 28 en zondag 29 november organiseert Alpha High End in Brasschaat een Bowers & Wilkins shoot out-event. Oude en nieuwe Bowers & Wilkins-speakers worden met elkaar vergeleken.

De Bowers & Wilkins-luidsprekers hebben een ware metamorfose ondergaan, zoals we al weten van de uitgebreide lezingen die John Dibb verzorgde tijdens de Audioshow van iEar'. Om te beginnen de ‘Kevlar’, het fameuze geel gekleurde conus, gepatenteerd door B&W. De Matrix, het geraamte binnen de luidsprekerkast, werd volledig herzien en hertekend. De gekende ‘kop’ uit Marlan bestaat nu uit aluminium, en de tweeter behuizing is uit één stuk alu gefreesd. Enfin, 868 veranderingen in getal!

Om de verschillen te staven, nodigt Alpha High End gasten uit voor een vergelijkende test: oud versus nieuw. Maar wel met dezelfde versterking, kabels, geluidsniveau en dezelfde songs. Alleen de luidsprekers veranderen.

Voor versterking heeft Alpha High End de nieuwe Accuphase A47 in premiere, met de T&A high voltage HV systeem. Qua bron wordt er gewisseld met enerzijds digitaal de gloednieuwe Merging NADAC op netwerk, en de T&A CD-SACD topspeler uit de HV reeks en op Analoog met REGA RP10.

Op zondag 29 november komt Bert van der Wolf van Turtle Records meer uitleg geven over de inzet van het Zwitserse Merging NADAC

De shows vinden plaats van 10u tot 17u.

Alpha High End
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat 
(Maria-Ter-Heide) 

 

MERK

EDITORS' CHOICE