NIEUWSRega

Rega brengt langverwachte RP10 op de markt

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2014 | Fotografie Fabrikant | Rega
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 03 januari 2014

Met de RP10 heeft Rega een langverwacht nieuw vlaggenschip aan de collectie toegevoegd. “De geheel nieuwe RB2000 toonarm, een plateau van keramiek en de custom RP10 voeding zorgen voor de beste prestaties van een Rega platenspeler tot nu toe”, meldt de Britse fabrikant met gepaste trots.

De RP10 ziet er op zijn minst behoorlijk minimalistisch uit. De behuizing is teruggebracht tot een minimum, waardoor de platenspeler zonder plateau nog het meeste wegheeft van een skelet. Terwijl toch altijd werd gesteld dat een draaitafel profiteert van de behuizing met betrekking tot bijvoorbeeld vibraties.

Bij Rega geloven ze niet in die filosofie, de fabrikant stelt dat de RP heel stabiel en resonantievrij is. Dat komt mede door een custom computergestuurde voeding, die de motor op een continue draaisnelheid houdt. Overigens kan de RP10 indien gewenst worden uitgebreid met een tweede behuizing waardoor een meer klassieke look gecreëerd wordt. Dit huis past precies om het skelet heen, maar maakt amper contact met de platenspeler.

Met de RP10 wordt verder een handgemaakt toonarm, de RB2000, meegeleverd. De adviesprijs van deze configuratie bedraagt 4195 euro. Daarnaast kan de RP10 worden gecombineerd met de Rega Apheta MC-cartridge. De setprijs bedraagt dan 4995 euro. De RP10 is per direct beschikbaar bij dealers van Rega.

Kijk voor meer (technische) informatie op de website van Rega.

MERK

EDITORS' CHOICE