REVIEWSony

Review: Winnaar Sony Multi Room Test 't Thuis (video)

Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2015 | Sony

Afgelopen week vertelde de HiFi-Test 't Thuis deelnemers over hun ervaringen met het Sony Multi Room-systeem. We bezochten prijswinnaar Arun Shanmugampillai thuis: lees en bekijk wat hij van de installatie vond.Muziek in huis en onderweg
“Ik heb het Sony systeem goed kunnen testen, in mijn geval de Sony Soundbar HT-XT3 en de SRS X88 speaker. Een echt multi-room systeem had ik nog niet, alleen maar losse apparatuur. Dan moet je denken aan een goede soundbar, een surroundsysteem voor tv en dan nog een bluetooth speaker. Die laatste gebruik ik naast in huis ook voor onderweg, voor de telefoon. Ik luister vaak in de woonkamer en in de keuken. Die twee zijn open met elkaar verbonden. Als ik dan in de keuken sta, zet ik meestal het geluid in de woonkamer wat harder. Dan kon beter, dacht ik. Vandaar mijn interesse voor deze multi-room test. 

De test
Wat betreft klank vond ik beide speakersystemen erg fraai klinken. Ik ben begonnen met klassieke muziek. De lage tonen klinken ook erg goed. Toen ik vervolgens hip-hop ging afspelen, werd de bas automatisch aangepast. Heel goed! Bij high-res bestanden klinkt het allemaal nog een stuk zuiverder. Dan wil je eigenlijk niet meer anders. Het testen van de multi-room kwaliteiten had wat meer voeten in de aarde. Na hulp van de Media Markt werkte het uiteindelijk. Het zou wel wat gebruiksvriendelijker mogen wat mij betreft.Synchroon
Het aanmaken van groepen via de SongPal app werkte prima. Maar toch was er enige vertraging tussen de twee geluidsweergevers. Na het installeren van een update marcheerde het multi-room systeem perfect en liepen beide systemen synchroon met elkaar. En dan is dit systeem in mijn huis toch erg prettig. Ik kan nu het volume in de woonkamer lager houden en de speaker in de keuken het werk laten doen. 

 


Woonkamer
Later heb ik de twee speaker-units in de woonkamer gezet, met de kleine speaker achter de stoel. Dat leverde een bijzonder geluidseffect op, aangenaam. Na wat films bekeken te hebben met de Sony soundbar ben ik er ook wal achter gekomen dat deze soundbar toch beter klinkt dan die ik al in de woonkamer had staan. Met de subwoofer erbij haal je toch meer uit de geluidseffecten. Die worden ook goed gescheiden van de dialogen. Ik vind dat nog wel eens een probleem: dat de muziek zo overheersend wordt dat je niet meer goed hoort van wat er nou gezegd wordt. De verschillende modussen waaruit je kunt kiezen, vind ik ook goed, evenals de vele aansluitmogelijkheden die de soundbar biedt.


De SongPal app
Ik vind de uitvinding van de SongPal app zeker veelbelovend, maar de app kan nog wel verbeterd worden. Ik verwacht ook wel dat dat via updates zal gaan gebeuren. Zo vind ik het bijvoorbeeld jammer dat als je een groep aanmaakt op de app, die vervolgens verdwijnt zodra je stopt. Dat zou ergens bewaard moeten kunnen blijven. Maar resumerend zou ik willen zeggen: een systeem dat een erg goede geluidskwaliteit levert. De toepassing van de SongPal app met het maken van groepen vind ik erg fijn.”


EDITORS' CHOICE