HiVisit: Poulissen Audio Video Center

Werner Ero | 25 augustus 2015 | Fotografie Werner Ero

Hivisit Poulissen 2015

Ondanks dat ik de laatste jaren veel hifiwinkels heb bezocht, blijft het nog steeds bijzonder als je nog zo aangenaam verrast kunt worden zoals mij onlangs bij het Limburgse familiebedrijf Poulissen Audio Video Center in hartje Roermond overkwam. In 1995 in één enkel pand gestart door Gerard Poulissen met als doel elke dag opnieuw te streven naar perfectie en zijn klanten met uitgebreid advies het allermooiste en allerbeste te bieden wat beeld en geluid betreft.

Anno 2015 is de winkel groter, veelzijdiger en door het onverminderde kwaliteitsstreven, uitgegroeid tot een waar begrip in binnen- en buitenland. Om dit alles blijvend in goede banen te kunnen leiden worden Gerard en zijn vrouw Tinie inmiddels alweer de nodige jaren bijgestaan door zoon Johan, dochters Suzan en Anne-Marie en een winkelteam bestaande uit 15 trouwe en bijzonder enthousiaste medewerkers.

Hivisit Poulissen 2015

Voorafgaande aan mijn bezoek heb ik op zekere dag hoofdredacteur Ivo van den Broek aan de telefoon. ‘Werner heb je nog tijd om voor jouw vakantie een winkelbezoek af te leggen?’ ‘Eh ja, dat lukt mij nog wel’ gaf ik als antwoord. ‘Dan heb ik iets heel moois voor je. Ben je ooit al wel een keer bij Poulissen Audio Video Center in Roermond geweest?’ ‘Nee’ zeg ik op mijn beurt, ‘in die contreien kom ik op de een of andere manier niet zo vaak’. ‘O.k. mooi dan!’ zegt Ivo. ‘Dan mag je van mij deze winkel eens met een bezoek gaan vereren. Schrijf er maar een mooi verhaal over, want als er één winkel dit verdient dan is het Poulissen wel. Het is één van de allermooiste winkels in Nederland die ik tot op heden heb bezocht’. Vervolgens is het stil aan de andere kant van de lijn en terwijl ik de woorden van Ivo nog in mijn hoofd hoor doorklinken, wordt de rest van de stilte ineens verstoord door een vervelend repeterend aanhoudend geluid… U raadt het vast al, Ivo heeft de verbinding inmiddels verbroken, waarbij ik schijnbaar zijn afsluitende groet niet eens meer heb waargenomen. Poulissen, Poulissen, hmm… Qua naam komt het mij wel bekend voor. Maar hoe ik ook praktiseer en nadenk, ik kan mij er verder nog geen beeld bij vormen.

Verbluffend
Door mij zoals altijd voorafgaande aan een bezoek met Google Earth te oriënteren, word ik dit keer aangenaam verrast door de lichte, zachte en zelfs bijna mediterrane uitstraling van deze winkel. Op een mooie gemiddelde warme dag in de tweede helft van juli is het dan zover en ga ik vanuit mijn Brabantse woonplaats op weg naar Roermond. Mede door het feit dat veel mensen Nederland wegens de zomervakantie al hebben verlaten, kom ik keurig voor de afgesproken tijd bij het Poulissen winkelpand aan. Zoals afgesproken bel ik zoon Johan op, die vervolgens in een oogwenk naar buiten komt en mij voorgaat naar een niet verwachte, behoorlijk ruime privé parkeergarage halverwege een aangrenzende straat. Johan blijkt een bijzonder open en vriendelijke man te zijn, die naast een duidelijke Limburgse tongval, verder ook onberispelijk in het pak zit. Tot mijn grote verbazing blijkt terwijl we zeker 50 meter terug moeten lopen, deze complete lengte helemaal bij het Poulissen winkelpand te behoren!

Hivisit Poulissen 2015

Johans toch al positieve inslag en gooi naar het ultieme gastheerschap, wordt zelfs nog enthousiaster wanneer hij vertelt dat ik straks nog veel meer te zien zal krijgen. Echter veel tijd om hierover na te denken krijg ik niet, want voor ik het weet zijn we één van die mooie ronde togen binnengelopen en bevinden wij ons in de centrale entree van de winkel. Ook binnen is alles mooi licht gehouden en wordt geraffineerd aangebrachte verlichting afgewisseld met veelal smetteloos witte muren, organische en natuurlijke decoratiematerialen en een mooie massieve visgraat parketvloer. Het entreedomein blijkt al snel bijna geheel te worden ingenomen door het Deense designmerk Bang & Olufsen. De hoofdreden van mijn komst blijkt dat zeer recent de complete winkel volledig onder handen is genomen en op vele facetten is vernieuwd en gerestyled. Als ik wat beter kijk blijkt dit deel echter niet het gehele B&O assortiment te bevatten?

Hivisit Poulissen 2015

Johan volgt mijn blik en verklaart meteen, ‘Wat je hier ziet zijn alle Bluetooth producten uit het probleemloos werkende en uit hele mooie materialen vervaardigde modelgamma. Rechts daarvan hangen en staan alle luidsprekers van dit merk en zowel deze Bluetooth producten als de luidsprekermodellen, staan allemaal speelklaar opgesteld.’ Om de daad meteen bij het woord te voegen pakt Johan zijn smartphone uit zijn jas, loopt naar een willekeurig model, drukt op een connectiviteitsknop en inderdaad komt er korte tijd later een opvallend mooi geluid uit een in dit geval radioachtig toestel. ‘Weet je waar we hier enorm trots op zijn Werner? Dat letterlijk ieder product wat hier in de winkel staat, speelklaar staat opgesteld. Het is een werkwijze die wij al vele jaren nastreven, maar tijdens deze laatste make over zijn we hier verder dan ooit in gegaan. Ook doordat we nu volop over de nieuwste streaming audio- en video toepassingen in de winkel kunnen beschikken en daar zelfs een apart pand mee hebben ingericht met o.a. Bose, Bluesound, Heos, Sonos en Loewe Gallery, kunnen wij onze klanten nog beter over facetten van deze nieuwe technologie voorlichten.’

Hivisit Poulissen 2015


EDITORS' CHOICE