REVIEWSeagate

Test 't Thuis: de Seagate Personal Cloud uitgeprobeerd

Een paar weken geleden deden we weer een oproep aan ons wisselende Test 't Thuis panel. Wie heeft er zin om gedurende een week de nieuwe Seagate Personal Cloud te testen? Wij vinden het een interessant product, maar we zijn toch vooral benieuwd naar de gebruikerservaring van ons panel. Wat vinden zij van zo’n opslagsysteem voor muziek, film en foto’s?

Zoals gebruikelijk kregen we weer enorm veel aanvragen voor deelname aan onze Test 't Thuis actie. Toch is deze test anders dan de anderen. Waar we voorgaande keren producten testten waar muziek uitkwam, hebben we hier te maken met de Seagate Personal Cloud, een opslagsysteem voor onder andere muziek, maar ook film en foto’s. Dus nu niet bepaald een product dat kan uitblinken in geluidskwaliteit.

Toch vinden we deze test hier op zijn plaats, want in deze tijd van streamen van muziek hebben we het vooral over netwerk-spelers, streamers, DAC’s en bluetooth-apparaten, maar blijft vaak net dat ene ding onbesproken: de harde schijf waarop we al onze muziek bewaren. Het zou een leuk onderzoek kunnen zijn: hoeveel harde schijven gaan er gemiddeld om in het huis van de muziekliefhebber en hoe hebben de meeste audiofielen hun opslag van muziek georganiseerd? Wij spreken natuurlijk vaak met die ‘gemiddelde muziekliefhebber’ en verbazen ons dan vooral over hoe iedereen het op zijn of haar eigen manier heeft georganiseerd. En denken dan ook vaak: dat kan beter…

Personal Cloud
Daarom vinden we het ook interessant om de Seagate Personal Cloud onder een bredere aandacht te brengen en vooral ook in te zetten bij ons Test 't Thuis panel. Wat zijn hun ervaringen met dit product. Nog even in het kort noemen we hier de features van dit product, zoals Seagate die ziet:

De Personal Cloud combineert toegankelijkheid met gemoedsrust; je opgeslagen data is overal makkelijk bereikbaar, maar blijft altijd veilig in eigen huis. In tegenstelling tot een andere NAS is de Personal Cloud heel eenvoudig te installeren. Zelfs de grootste leek in de familie kan zo aan de slag om heel het gezin zijn eigen opslagplekje in de cloud te geven, en toch alle familiefoto’s en films netjes en op één plek te bewaren. De Personal Cloud streamt naar zowat alle systemen; van je smart-tv tot je settopbox en van je tablet tot je smartphone. Daarbij maakt hij ook automatisch een back-up van alle devices. Door middel van de Seagate Media app kun je ook op vakantie of vanuit het buitenland de inhoud op je Personal Cloud bekijken. Je hebt altijd en overal toegang tot en controle over je eigen content.

Dat klinkt allemaal mooi, maar wij zijn vooral benieuwd naar hoe dat in de praktijk uitpakt. Is het echt zo eenvoudig om met deze Seagate aan de slag te gaan? En biedt het systeem wat ze belooft? Om dat te testen vroegen we de inschrijvers bij deze test om een korte motivatie. Op basis daarvan hebben we een selectie gemaakt, waarbij uitdrukkelijk ook een aantal zogenaamde digibeets zijn geselecteerd. In totaal gingen vier van onze lezers aan de slag. Op de volgende pagina vind je hun bevindingen.

EDITORS' CHOICE