NIEUWSOnkyo

Onkyo komt met Dolby Atmos-receivers

Redactie HiFi.nl | 25 juni 2015 | Onkyo

Onkyo kondigde eerder deze maand een aantal nieuwe home cinema producten aan en binnenkort volgen twee nieuwe AV-receivers in samenwerking met Pioneer. De TX-RZ800 en de TX-RZ900 ondersteunen nieuwe surround-technieken als Dolby Atmos en DTS:X.

De TX-RZ800 (die gebruik maakt van 185W per kanaal) en de TX-RZ900 (die gebruik maakt van 200W per kanaal) moeten helemaal klaar zijn voor het geluid van de toekomst. Dat wil zeggen, zodra ze in augustus op de markt verschijnen moet er direct een relevante firmware update beschikbaar komen die ze gereed maakt voor DTS:X ondersteuning. Als dat niet het geval is, laat de DTS:X sound nog even op zich wachten.

De RZ900 heeft ook een hoogstaande 32-bit/384kHz Asahi Kasei DAC aan boord. Beide receivers zijn THX Select 2 Plus-certified en voorzien van 4K-ready HDMI inputs en outputs.  Opties voor wi-fi, AirPlay en Bluetooth plus muziekdiensten als Spotify Connect and Deezer zitten standaard ingebouwd. Uiteraard is er ook volledige ondersteuning voor high-res audio via DLNA, inclusief het afspelen van DSD en 24-bit/192kHz FLAC files.

Onkyo heeft de receivers ook voorzien van outputs voor 'Height' speakers zodat je ook een 5.1.2 Dolby Atmos kunt samenstellen. En er zijn Powered Zone 2 outputs aanwezig zodat je muziek ook naar andere gedeelten van het huis gestuurd kan worden. De receivers komen in augustus op de markt, alleen zijn de prijzen in euro's nog niet bekend. Kijk hier alvast voor de prijzen in Britse ponden.


EDITORS' CHOICE