NIEUWSOnkyo

Onkyo lanceert home cinema producten met Dolby Atmos

Redactie HiFi.nl | 15 juni 2015 | Onkyo

Dolby Atmos wordt steeds populairder en ook het Japanse Onkyo kondigde weer home cinema producten aan die met de nieuwe surround-technologie uit de voeten kunnen. Het gaat om de TX-SR444 av-receiver, het HT-S5805 home cinema-systeem en de SKS-HT588 speakerset.


De TX-SR444 av-receiver kan geplaatst worden tussen de TX-SR343 en TX-NR545. Hij beschikt over zeven maal 100 Watt aan vermogen en heeft een compleet nieuw design waardoor hij volgens het merk nog makkelijker te gebruiken is. De receiver ondersteunt zoals gezegd Dolby Atmos, beschikt over vier HDMI-inputs en en kan ook overweg met 4K-beeldmateriaal. AccuEQ moet automatisch zorgen voor de beste kalibratie en streaming werkt door middel van Bluetooth.

Om je home cinema-systeem te voorzien van een Dolby Atmos-upgrade komt Onkyo met de HT-S5805, een 5.1.2-kanaals systeem dat bestaat uit de HT-R494 receiver, vijf luidsprekers en een subwoofer. Het Atmos-kanaal bestaat uit twee frontspeakers die beschikken over een naar boven gerichte woofer die de audio kaatst via het plafond. Je kunt het luidsprekersysteem ook los aanschaffen in de vorm van de SKS-HT588. Dit systeem werkt met elke receiver die ondersteuning voor Dolby Atmos biedt.

Op de prijs en de beschikbaarheid van de producten is het nog even wachten. Bekijk ook onze merk-pagina van Onkyo.


EDITORS' CHOICE