NIEUWS

High End München: sfeerverslag dag 3 en 4

Jamie Biesemans | 17 mei 2015

Na de drukke eerste twee dagen, blijft High End München nog tijdens het weekend open. De sfeer is wat anders, de bezoekers hebben wat meer tijd om zaken te (her)bekijken. Maar de drukte blijft, door een nieuwe instroom van weekendbezoekers.

Bij Dynaudio was er veel te doen rond de nieuwe Excite X14A, maar ook de Xeo-lijn blijft heel belangrijk voor de Denen. Xeo staat voor streaming aan goede kwaliteit – en voor speakers met de kwaliteit die we kennen van Dynaudio. Het merk had in München trouwens ook heel wat te vertellen over in-car, meer bepaald over de sterke relatie met Volkswagen.

Want dat komt misschien wat minder aan bod op HiFi.nl, maar in-car audio is ook een segment waar high-end echt bestaat. In München is er een volledige hal aan gewijd, onder de naam ‘High End on Wheels’. Wij zouden in elk geval niet neen zeggen aan een ritje in deze Mercedes AMG.

Als merk staat Wadia helemaal voor de voordelen van digitale audio. Niet verrassend dat Wadia dan recent ook sterk op de kar van Tidal sprong. In München konden we genieten van de nieuwe m330 Media Server , evenals de a315-stereoversterker en a340-monoblock. En die Intuition 01, wat een prachtig toestel is dat!

We vermelden in het vorige verslag al de Reference- en Premium-lijn die de herboren Technics in München toont. Maar het Japanse merk en dochter van Panasonic is niet de enige hier die meteen met een volledig nieuwe set hifi-componenten uitpakt. T&A kan best trots zijn op de prachtige nieuwe R-Series 2000, dat bestaat uit de PA 2000 R-versterker, PA 2500 R-versterker, de MP 2000 R Multi-source speller en de G 2000 R-draaitafel.

Zoals we T&A kennen, wordt er gemikt op de echte high-end. Maar in dit geval met componenten die compacter zijn dan normaal. De 2000-componenten zijn slechts 8,2 cm hoog, de PA 2500 R is dubbel zo hoog vanwege de grotere voedingen. Later dit jaar wordt de R Series 2000 nog verder uitgebreid met een voorversterker en power amp.


EDITORS' CHOICE