HI-VISITAudioExpert

Audio Expert - Beste Keus: Van webwinkel naar (high-end) audiospecialist

Werner Ero | 14 juli 2015 | Fotografie Werner Ero
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 mei 2015

Wanneer ik de naam Beste Keus noem, zal er beslist bij een behoorlijke groep al snel een blik van herkenning ontstaan. ‘Is dat niet die webwinkel in Best waar je heel veel verschillende artikelen snel en voordelig kunt bestellen?’ Klopt helemaal en dat is wat Beste Keus inmiddels al 12 jaar lang tot een waar begrip heeft gemaakt. Maar oprichters Ronnie Smits en Bas Teulings zijn ook scherp genoeg om te zien dat de markt inmiddels stevig aan het veranderen is.Enerzijds zijn verschillende van hun concurrenten inmiddels opgekocht door grote en vermogende bedrijven, die koste wat het kost het huidige marktaandeel van hun nieuwe melkkoe minstens willen behouden en het liefst willen vergroten. Anderzijds blijkt er ook in toenemende mate bij de consument behoefte te zijn aan meer specialisatie en kennis. Nog steeds voor een goede en eerlijke prijs, maar nu gekoppeld aan een gedegen en liefst persoonlijk advies.Ik zeg maar meteen eerlijk dat toen mijn hoofdredacteur mij onlangs vroeg of ik een artikel over een nieuwe winkel van Beste Keus wilde gaan schrijven, ik nu niet bepaald van enthousiasme stond te springen. Niet dat ik iets heb tegen webwinkels - integendeel zelfs want ik koop er zelf ook regelmatig - als meer het feit dat ik een internetaanbieder in het specialistische audiosegment niet zo zie zitten. Los van verkoop van bijvoorbeeld accessoires of software wat wel goed via zo’n type winkel kan, vind ik het adviseren van serieuze audio/video producten namelijk nog steeds het werk van echte specialisten.
Maar mijn gezicht klaarde zienderogen op toen mij vervolgens werd verteld dat het dit keer niet om een nieuwe webwinkelvariant zou gaan, maar om een heuse ‘ouderwetse’ fysieke winkel, vol met mooie audio en video componenten!Verrassende binnenkomer
Een volgende verrassing ontstond toen bleek dat deze nieuwe winkel in het voormalige pand van Hobo Hifi in ’s-Hertogenbosch is gevestigd en dat is een reisafstand van mijn woonplaats tot de winkel van slechts 15 minuten! Terwijl ik mij op dat moment nog steeds maar weinig voorstelling van Beste Keus als gespecialiseerde audiowinkel kon maken, is een afspraak echter snel gemaakt. Terwijl ik op de eerste dag van april op weg ga naar deze nieuwe winkel, moet ik zeggen inmiddels toch behoorlijk nieuwsgierig te zijn geworden naar wat mij daar te wachten staat. Veel tijd om er nog langer over na te denken heb ik verder niet, want voordat ik het weet sta ik voor het pand aan de Hinthammerstraat 111-113. Zoals zo vaak in grotere steden is ook hier de eerste horde weer het overwinnen van de bekende parkeerperikelen. Wat Audio Expert betreft kan er zelfs pal voor de deur daadwerkelijk worden geparkeerd. Maar let dan wel op dat het maar voor een korte tijd is. Prima geschikt om iets op te halen of te brengen, maar niet geschikt voor een langer bezoek. Het is dan vervolgens heel fijn om te weten dat er om de hoek een prima parkeergarage aanwezig is, met tarieven die nog redelijk voordelig zijn. Na een korte wandeling van slechts enkele minuten zie ik aan de rechterkant de voor mij bekende contouren van het voormalige Hobo winkelpand opdoemen. Als basiskleur is wit, aangevuld met de accentkleuren blauw en rood gebruikt. Het geeft het geheel een frisse uitstraling die positief opvalt in het vaak wat donkere winkelbeeld. Ook bij binnenkomst wordt deze lichte en frisse sfeer in het interieur doorgetrokken en ontstaat samen met organische materialen als ruw hout en steen, een stijlvolle en omarmende sfeer.

 


EDITORS' CHOICE