NIEUWSSony

Sony introduceert vier nieuwe hoofdtelefoons met Bluetooth

Redactie HiFi.nl | 28 februari 2015 | Sony
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 25 februari 2015

Sony komt met vier nieuwe draadloze hoofdtelefoons die de gebruiker door middel van Bluetooth alle bewegingsvrijheid moeten bieden tijdens het luisteren. Ze zijn allemaal voorzien van Near Field Communicatie (NFC) waardoor ze na een druk op de knop automatisch draadloos verbinding maken met je walkman, MP3-speler of smartphone.

Muziek is af te spelen in hoge audiokwaliteit – met volgens Sony rijke, diepe bassen en gedetailleerde, heldere hoge tonen. Hieronder staan de vier modellen en hun belangrijkste kenmerken op een rijtje.

MDR-1ABT
De meest luxe (en prijzige) van die vier is de MDR-1ABT; Sony's eerste hoofdtelefoon die uitgerust is met LDAC, een nieuwe audiotechnologie van Sony die bij de draadloze overdracht drie keer zoveel data kan verzenden als de standaard Bluetooth-verbindingen. Daardoor is audio in hoge kwaliteit te streamen vanaf compatibele apparaten, zoals Sony's NWZ-A15 Walkman met Hoge Resolutie Audio.

De 40mm HD driver units staan volgens Sony garant voor diepe bassen, een krachtig middengebied en heldere hoge tonen over de gehele bandbreedte. De aluminium beklede Liquid Crystal Polymer Film-membranen moeten zorgen voor de beste muzikale nuances. De ergonomische oorpads en de geavanceerde vouwstructuur zouden de hoofdtelefoon zo comfortabel mogelijk maken.

Door middel van de DSEE audio upscale-technologie klinken zelfs je MP3's volgens Sony beter dan ooit, omdat DSEE de hoogfrequentie-informatie en de subtiele galm die verloren gaan bij sterk gecomprimeerde audiobestanden weer in ere herstelt. Ook nieuw is een aanraaksensor aan de zijkant van de hoofdtelefoon. Wisselen tussen muzieknummers, telefoongesprekken aannemen of het volume aanpassen kan dus gedaan worden met de vingers.

MDR-ZX770BN
De MDR-ZX770BN maakt gebruik van digitale ruisonderdrukking. Door het comfortabele ontwerp is hij volgens Sony vooral geschikt voor luistersessies tijdens lange reizen. Sony’s eigen DNC software-processor zorgt er vervolgens voor dat de hoofdtelefoon geluid vanuit de omgeving zoveel mogelijk buiten je oren houdt.

Bluetooth maakt wederom draadloze verbiding met je mobiele device mogelijk. Ook de MDR-ZX770BN is voorzien van een vouwontwerp om hem makkelijk op te kunnen bergen en zo ruimte te besparen in je tas of koffer. Met een volle batterij is de hoofdtelefoon 13 uur te gebruiken, ook met Noice Cancelling ingeschakeld.

MDR-ZX330BT
Ook met de MDR-ZX330BT maak je verbinding met je smartphone of MP3-speler door middel van de NFC One-touch-verbinding. De koptelefoon is voorzien van 30mm driver units en met een opgeladen batterij moet je 30 uur lang muziek kunnen streamen.

MDR-AS600BT
De goedkoopste van de vier is afgestemd op een actieve levensstijl en vooral bedoeld om draadloos muziek te luisteren tijdens het sporten. Het waterdichte ontwerp stoot daarbij regen en transpiratie af. En met de ingebouwde microfoon is het mogelijk om om telefoongesprekken aan te nemen.

Prijs en beschikbaarheid
De MDR-1ABT (beschikbaar in zwart en zilver) en de MDR-ZX770BN (beschikbaar in zwart en blauw) verschijnen beide in mei. De luxe MDR-1ABT krijgt een adviesprijs van 350 euro en voor de MDR-ZX770BN betaal je 160 euro.

De MDR-ZX330BT (beschikbaar in het zwart) en de MDR-AS600BT (beschikbaar in het zwart, wit, blauw en oranje) verschijnen iets eerder, namelijk in april. Beide modellen blijven met hun prijs onder de 100 euro: de MDR-ZX330BT gaat 90 euro kosten en voor de sportieve MDR-AS600BT ben je straks 80 euro kwijt.

De exacte specificaties van de nieuwe Sony-modellen kun je hier teruglezen.


EDITORS' CHOICE