HI-VISITLuxury Music

Hi-Visit: Luxury Music

Werner Ero | 25 april 2015 | Fotografie Werner Ero

Terwijl ik voor een gloednieuwe HiVisit dit keer op weg ben naar het 5 km boven de Belgische stad Leuven gelegen dorpje Wijgmaal, ben ik wederom erg benieuwd bij wie ik dit keer te gast mag zijn. Want naast een vaak bijzonder zorgvuldig gekozen assortiment, blijken het in de praktijk toch vooral de mensen achter zo’n winkel de te varen koers en sfeer te bepalen. In geval van Luxury Music wordt alleen al met de opvallend welluidende bedrijfsnaam een voorname toon gezet. Wanneer ik na bijna 2 uur reistijd vanuit mijn Noord-Brabantse woonplaats eenmaal bij het opgegeven adres in de rustige en landelijke omgeving van Wijgmaal aankom, begrijp ik al snel waarom.

Samen met vrouw en kinderen bewoont Luxury Music-stichter en -eigenaar Tom Van De Walle al acht jaar een -geheel naar eigen inzichten ontworpen- schitterende moderne villa. Zoals we tegenwoordig steeds vaker zien, heeft ook hij daarbij heel bewust voor een winkelconcept aan huis gekozen. Later in dit verhaal legt hij uit waarom. Rust, ruimte en harmonie
Terwijl ik na het parkeren van mijn auto het tegelpad naar de voordeur betreed, denk ik meteen aan het feit dat ik zelden zo’n goed gekozen naam bij een bepaald adres heb gezien. Dat deze eerste indruk binnen nog veel meer zal worden versterkt, blijkt al snel als Tom mij bij de wijd openslaande voordeur gastvrij verwelkomt. Ondanks dat ik door het moderne exterieur al enigszins ben voorbereid, wordt ik binnen toch nog aangenaam verrast. De hele benedenverdieping baadt namelijk in het binnenstromende daglicht. Samen met de zorgvuldig gekozen plaats van de diverse raampartijen, een prachtig uitzicht over de ruime tuin met aanpalende licht glooiende akkers en het wederom moderne (maar toch omarmende) interieur, ontstaat een perfecte basis voor het uiterst serieuze en bijzonder luxueus gepresenteerde high-end systeem. ‘Mooi hè?’ zegt de rustig en bijzonder vriendelijk ogende 41-jarige Tom. ‘Over deze opstelling heb ik samen met mijn vrouw de nodige uurtjes nagedacht. Het eindresultaat mag er volgens mij zijn’. En gelijk heeft hij. Want naast een waar arsenaal aan top high-end merken, ziet zijn eigen referentie set er net als eigenlijk het hele huis, op een positieve wijze nogal onorthodox uit. Zelfs zo afwijkend dat ik bij binnenkomst in de living, in eerste instantie zelfs onbewust op zoek ga naar de audioset! Maar eenmaal comfortabel op de grote en lekker luie hoekbank gezeten, ontwaar ik eigenlijk pas waarom. 


EDITORS' CHOICE