NIEUWSOnkyo

Onkyo introduceert muziekdienst voor hi-res audio in Engeland en Duitsland


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2015 | Onkyo

Het Japanse Onkyo breidt haar muziekdienst E-Onkyo, die buiten het thuisland zal luisteren naar de naam Onkyo Music, uit. Naast Amerika zijn ook Engeland en Duitsland aan de beurt, waarna (mogelijk nog dit jaar) meer Europese landen moeten volgen. Of Nederland ook tot die landen behoort is momenteel nog niet duidelijk.

Onkyo Music geeft gebruikers toegang tot een groot aanbod muzieknummers in 24-bit/44.1kHz tot 192kHz hi-res kwaliteit. Ook biedt het miljoenen nummers aan in 16-bit FLAC cd-kwaliteit. Onkyo wil met de muziekdienst uiteindelijk de grootste high-res downloadstore ter wereld worden.

En downloadstore wil dus zeggen dat hi-res nummers gekocht kunnen worden (in Amerika voor tussen de 3 en 4 dollar per stuk) in plaats van gestreamed. Een album kost gemiddeld tussen de 15 en 20 dollar. Alle muziek die je aanschaft wordt opgeslagen in de cloud en is via vrijwel al je apparaten te bereiken.

Naast een online winkel zijn ook apps in ontwikkeling voor Android en iOS. E-Onkyo werd in 2015 geïntroduceerd in Japan. De uitbreidingsplannen voor de dienst zijn in een stroomversnelling geraakt nadat Onkyo eerder een samenwerking aanging met 7Digital, ook een groot platform voor online hi-res muziek.

EDITORS' CHOICE