ARTIKELiEar Tilburg

iEar' stelt samen - Cambridge Audio meets Kef met Thorens

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifidealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten. De verschillende keuzes worden hier verder toegelicht om zodoende de liefhebbers enthousiast te krijgen om de gekozen combinatie in de winkel te komen beluisteren.

Deze keer is het weer eens de beurt aan iEar’ in Tilburg, een voor ons en de lezers reeds bekende audiospeciaalzaak pur sang.

Ons laatste bezoek voor deze rubriek aan de iEar’ winkel in Tilburg was al weer een dikke twee jaar geleden. Destijds hebben we een zo compact mogelijke set besproken (hier nog te lezen), een set zo klein “die nauwelijks de foto’s kon vullen”, om met de woorden van iEar’s Freek van Ham te spreken.

Deze Stelt Samen sessie gaat helemaal de andere kant op: de gekozen set is dit maal zeer uitgebreid te noemen.

De set
Om maar met de deur in huis te vallen, de set is samengesteld rondom de nieuwe Cambridge Audio Azur 851 serie. “De Azur 851-lijn van Cambridge Audio is een high-end set voor een mid-end prijs”, laat Freek ons enthousiast weten. “Het is voor liefhebbers van de betere hifi een mooie kans om voor een scherpe prijs een hifiset uit de hogere segment te bemachtigen.”

Het hart van de set bestaat uit de Azur 851W twee kanaals eindversterker, samen met de Azur 851 D, een digitale voorversterker en DAC, en de Azur 851 E, een analoge voorversterker. Voor het analoge gedeelte wordt de set aangevuld met de Thorens TD206 draaitafel. De luidsprekers bij deze set worden gevormd door de onvolprezen R900 vloerstaanders van Kef.

Een opmerkelijke set, zo kunnen we direct constateren, die wel enige nadere toelichting kan gebruiken. Daar wil Freek van Ham graag voor zorgen. “De vorige keer hebben we gekozen voor een zo compact mogelijke set. Er is een doelgroep die wel een goede set in huis wil, maar die daar maar weinig ruimte voor heeft, of voor vrij wil maken. Deze keer hebben gekozen voor de liefhebber die dat soort restricties niet kent.

Sterker nog: met deze set willen we laten zien –en vooral horen natuurlijk – hoe je met een complete set van losse elementen zowel op analoog gebied als op digitaal gebied iets heel moois in huis kan halen. Voor nogmaals gezegd een hele mooie prijs.”

MERK

EDITORS' CHOICE