Cambridge Audio Azur 851A versterker en 851C DAC/CD digitale voorversterker

Met het Engelse audiomerk Cambridge Audio heb ik al jaren een hechte testersband. Begonnen in 2006 met een aantal modellen uit de toenmalige instap 540 serie, is daar begin 2009 aanvullend de complete 840 'top off the line' modellenreeks bijgekomen. Componenten die mij dermate goed bevielen, dat ik ze zelfs de nodige jaren als subtop referentie heb gebruikt! In oktober 2010 was het dan de beurt aan het andere uiterste van de CA prijsrange, de instap Topaz 10-serie. En met de bespreking van deze bijzonder actuele 851 modellen, is de cirkel weer rond en staan er wederom twee CA topmodellen te glanzen in mijn geoptimaliseerde luisterruimte.

Uit Music Emotion - December 2012

Mede door mijn testen van al deze verschillende CA producten door de jaren heen, is mij de gestage kwaliteitstoename van iedere nieuwe opeenvolgende reeks niet ontgaan. Geheel in lijn met dit verhaal kan ik u dan ook alvast verklappen dat de hier besproken 851 componenten, absoluut en met afstand het beste zijn wat de CA ingenieurs tot nu toe voor elkaar hebben weten te krijgen!

En dat is knap en zelfs heel knap als u weet dat ze beiden met een bijzonder scherp prijskaartje van € 1.699,- door het leven gaan. Cambridge Audio is trouwens inmiddels alweer ruim veertig jaar geleden opgericht door de legendarische grondlegger Stan Curtis en in de loop van zijn carrière zagen veel bijzonder goed presterende producten het levenslicht.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE