NIEUWS

Nest brengt het slimme huis tot leven


Ivo van den Broek | 14 januari 2015

Nest Labs heeft tijdens een presentatie voor de verzamelde pers eind september de beschikbaarheid aangekondigd van de Nest Learning Thermostat en het Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide alarm op de Nederlandse markt.

Nest, in 2010 opgericht door gadgetontwerper Tony Fadell, die eerder werkte bij Apple en nauw betrokken was bij het ontwerp van de iconische iPod en iPhone, focust zich op het ontwikkelen van eenvoudige, mooie en doordachte hardware, software en diensten voor haar klanten. De Nest Learning Thermostat en Nest Energy Services zijn gericht op energiegebruik in je huis en Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide zorgt ervoor dat mensen veilig blijven. “We willen de houding van de Nederlandse consument tegenover deze ongeliefde producten veranderen en hen helpen bij het besparen van energie, het creëren van meer comfort en het verbeteren van de veiligheid in huis,” zegt Lionel Paillet, general manager van Nest Europa. “De lancering van Nest-producten in Nederland komt op het goede moment, gezien de recente inspanningen om het aantal ongevallen met rook en koolmonoxide te minimaliseren en het streven het energiegebruik terug te dringen.”

Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm
Volgens VeiligheidNL, de onafhankelijke organisatie voor consumentenveiligheid, zijn er meer dan 4200 geregistreerde binnenhuisbranden per jaar in Nederland en belanden er jaarlijks 150 slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis. “De aanwezigheid van een rookalarm is in Nederland een wettelijke verplichting wanneer je een huis bouwt of verbouwt. Tot nu toe was het echter een ongeliefd product ondanks dat het rookalarm onze gezinnen veilig houdt,” zegt Lionel Guicherd-Callin, hoofd productmarketing voor Nest Europa. “Het Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm geeft je informatie via spraak en licht in plaats van alleen maar een alarm te laten klinken.” Nest Protect doet meer dan alleen maar een schel alarm laten horen wanneer er gevaar dreigt in het huis. Nest Protect praat tegen je en vertelt je wat het probleem is en waar het probleem is.

Het stuurt zelfs, via de Nest-app, een bericht aan je telefoon wanneer er iets niet in orde is. Het weet wanneer er een klein beetje rook is en wanneer er veel rook is. Het weet wanneer het koolmonoxideniveau gevaarlijke waarden aanneemt, een gevaar dat je niet kunt zien of ruiken. Zodra Nest Protect een probleem detecteert, krijg je een vriendelijke waarschuwing, zodat je het probleem kunt verhelpen of het huis kunt verlaten. ’s Nachts verlicht het witte licht van Nest Protect’s Lichtpad je weg door het donker, wanneer je er onderdoor loopt.

EDITORS' CHOICE