NIEUWSDenon

De nieuwste producten gespot bij Denon en Marantz

Jamie Biesemans | 10 juni 2014 | Denon

HiFi.nl was onlangs op bezoek bij de dealerdagen van Denon en Marantz. Verschillende nieuwe producten die in de komende maanden de winkels bereiken trokken onze aandacht. Een overzicht. 

De belangrijkste aankondigingen las je al eerder op HiFi.nl. De lancering van het HEOS-systeem was wellicht het hoogtepunt. Denon wil met deze verzameling WiFi-speakers en andere streamingonderdelen een pasklaar antwoord bieden op Sonos. Onze eerste indrukken daarover lees je hier. Ook best interessant is de nieuwe Ceol Carino, een hoogwaardige stereoset voor pc-gebruikers.

Maar dat was zeker niet alles wat Denon en Marantz te tonen had op hun dealerdagen in Malaga, Spanje. 

Hoewel AV-receivers niet meer zo populair zijn als voorheen, blijft het segment AVR zeer belangrijk voor Denon (en in mindere mate voor Marantz). De nieuwe toestellen kregen dan ook een prominentje plaats op de show, te beginnen met het X4000-vlaggenschip hier rechts in beeld. Maar ook de lagere AV-receivermodellen werden - letterlijk trapsgewijs - in de kijker gezet.

De zomer komt er aan. En dat is altijd een piekmoment voor draagbare Bluetooth-speakers, zoals deze 199-euro kostende Denon Evaya. Het is een compact ding, maar er kwam verrassend veel volume - zonder vervorming - uit de speaker. Zoals je ziet, beschikt hij over een twee 57-mm drivers (voor het stereosignaal) en een 100-mm basradiator. De Envaya ondersteunt aptX voor een meer kwalitatieve Bluetooth-ervaring en NFC om het koppelen met de smartphone te vereenvoudigen.

Voor wie graag van kleur wisselt, is het ook leuk dat je de grille kan verwijderen en de achterliggende speakerstof kan vervangen. In de doos steken een viertal kleurtjes.

Deze staafvormige Bluetooth-speaker vonden we dan weer iets weghebben van de stok die estaffettelopers doorgeven. Misschien wel een leuk idee voor een marketingevent voor Denon?

Hoewel Denon dit jaar niet zo zwaar uitpakt met hoofdtelefoons als in het verleden, presenteert het merk wel een aantal nieuwe modellen. Deze AH-MM400 heeft klankkasten uit hout - wat resonanties in het laag beperkt. De verdere afwerking van de beugel is in aluminium, wat niet enkel stijlvol oogt maar ook behoorlijk stevig is. De 40-mm drivers zouden neutraal getuned zijn, zegt Denon.

MERK

EDITORS' CHOICE