NIEUWSDenon

Nieuw: Denon AVR-X AV-receivers

Redactie HiFi.nl | 20 mei 2014 | Denon

Denon introduceert twee nieuwe netwerk-AV-receivermodellen voor het jaar 2014. De AVR-X2100W en AVR-X1100W zijn een aanvulling op de enthousiast ontvangen X-serie die vorig jaar werd gelanceerd. Beide systemen bieden Denons nieuwste surround-soundtechnologie en vele aansluitopties, waaronder WiFi en Bluetooth.

AVR-X1100W
De 7.2-kanaals AVR-X1100W netwerk-AV-receiver biedt de vooraanstaande technologie van Denons eersteklas AV-modellen in combinatie met een lagere prijs. De zeven kanalen leveren ieder 145 watt. De nieuwe AVR-modellen bieden vele aansluitopties. Als meest opvallend punt zijn zelfs de instapmodellen voorzien van ingebouwde WiFi voor eenvoudige aansluiting op het thuisnetwerk. De AVR-X1100W vult moeiteloos de hele huiskamer met audio dankzij een letterlijk onbeperkt aantal muziekbronnen en afspeelopties. Gebruikers kunnen hun eigen muziek op Apple iDevices streamen via AirPlay, en hebben toegang tot hun muziekbibliotheek op DLNA-compatibele apparaten, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Daarnaast kunnen ze kiezen uit duizenden internetradiozenders en muziek luisteren op Spotify via het nieuwe Spotify Connect-programma (abonnement vereist). 

Voor gebruiksgemak is het systeem voorzien van een USB-poort aan de voorzijde voor aansluiting van een USB-opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen. Voor het regelen van al deze functies is er de Denon Remote App voor iOS- en Android-apparaten. Als we het videogedeelte van de AVR-X1100W wat nader bekijken, zien we in totaal zes HDMI-ingangen (één aan de voorzijde) voor aansluiting van verschillende HDMI-bronapparaten. De Blu-ray- en game-ingangen ondersteunen 4K Ultra HD 60 Hz en 4:4:4 Pure Color video-passthrough als onderdeel van de nieuwste HDMI-specificatie. Deze nieuwkomer is uiteraard ook volledig compatibel met 3D-content. Dankzij de verbeterde Setup Assistant en grafische gebruikersinterface kunnen zelfs beginnelingen alle functies van het apparaat in een handomdraai instellen.

De AVR-X2100W
Met een eindversterker met 150 watt per kanaal voor een nog gedetailleerdere muziekweergave, vult de AVR-X2100W zijn jongere broer aan. Dankzij de acht HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen neemt deze AVR met gemak de gelijktijdige controle over nog meer digitale apparaten, zoals Blu-rayspelers, gameconsoles, mediaspelers, videocamera's, en nog veel meer. De AVR-X2100W is ontworpen op basis van een bijzonder krachtige videoverwerkingstechnologie en kan zo standaard- en HD-videobronnen upscalen en transcoderen naar een 4K Ultra HD-resolutie. Voor de ultieme kijkervaring kan het systeem zelfs overweg met 4K Ultra HD 60 Hz-bronnen en -displays van de volgende generatie.

Kritische consumenten zullen de Audyssey audiotechnologiefuncties voor optimale geluidskwaliteit ongetwijfeld met open armen ontvangen. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling, terwijl Audyssey Dynamic EQ problemen met de surroundweergave bij lage volumestanden ondervangt. Audyssey MultEQ XT stelt de luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en de kenmerken van de luidsprekers.

Daarnaast heeft Denon een nieuwe ECO-modus ontwikkeld voor een lager stroomverbruik. Deze functie maakt deel uit van Denons milieubewuste bedrijfsbeleid. Beide AVR-instapmodellen zijn vanaf juni verkrijgbaar bij een select aantal Denon-dealers.

Prijzen en beschikbaarheid
De systemen zijn vanaf juni verkrijgbaar in een zwarte afwerking, waarbij de X2100 een adviesprijs heeft van 649 euro en de X1100 tegen een prijs van 499 euro verkrijgbaar is.

MERK

EDITORS' CHOICE