Musical Fidelity introduceert V90BLU

Musical Fidelity maakt de V90 serie compleet met de introductie van de V90BLU. Dit apparaatje kan muziek afspelen van draadloze apparaten op een traditionele stereoset. Daarnaast is het apparaatje uitgerust met een DAC.

Mocht de ingebouwde DAC niet voldoen aan de eisen van de gebruiker, dan is het via een digitale uitgang ook mogelijk om een externe DAC te koppelen. Wat niet veel mensen weten is de betekenis van de naam V90. Als je het hoort denk je ‚Äúnatuurlijk‚ÄĚ: de voorzijde van de voorgaande V serie is 90 graden gedraaid.

Maar zou dat dan echt het enige zijn? Natuurlijk niet. Het 90 graden draaien van het uiterlijk heeft tot gevolg dat de V90 serie de looks van een volwassen componentlijn heeft gekregen. Op nog geen eenderde van een standaard 42cm component heeft iedere V90 met de aluminium afwerking de uitstraling van een echte Musical Fidelity voor een schijntje van de prijs. De introductie naar de serieuze hifi kan hiermee een aanvang krijgen. 

Als geen ander product uit de V90 serie, slaat de BLU een brug tussen jong en oud, tussen mp3 en echte hifi, door de introductie van Bluetooth doorgifte van muziek vanaf de smartphone naar de hifi installatie. Omdat gebruik gemaakt wordt van aptX technologie blijft het audiosignaal optimaal intact en het gebruik van Musical Fidelity upsampling technieken krijgt een mp3 een injectie van pure muzikaliteit. Het pairen van smartphone en de BLU is volgens importeur Viertron een fluitje van een cent. In een mum van tijd kan het streamen beginnen. In de V90BLU wordt deze draadloze technologie gecombineerd met de bedrade high res varianten. 32bit/192kHz over de coax verbinding en 32bit/96kHz over de optische (en bluetooth) verbinding.

Vanaf heden verkrijgbaar bij de betere hifi speciaalzaak voor een retailprijs van ‚ā¨ 245,-. Meer informatie op de site van Viertron.¬†

MERK

EDITORS' CHOICE