Musical Fidelity V-DAC II

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Thomas van den Bossche | 04 juli 2012 | Fotografie Fabrikant | Musical Fidelity

Musical Fidelity is een eigenzinnig merk - dat heeft veel te maken met stichter Antony Michaelson - dat originele producten maakt die vaak verrassend goed klinken en die doorgaans een sympathieke prijs/ kwaliteitverhouding hebben. Tot daar mijn vooroordelen over dit fijne Britse merk. Eens kijken of een review van de V-DAC II daar verandering in zal brengen...

Uit Music Emotion - Februari 2012

De V-DAC II - een digitaal/analoog omzetter met 24 bit/192 kHz upsampling technologie aan boord - is een telg uit de V-familie, die verder bestaat uit een hoofdtelefoonversterker, een phono pre-pre, twee USB/SPDIF omzetters (een die signalen tot 192 kHz aankan, de andere houdt het op maximaal 96 kHz) en een voedingseenheid. De hele V-familie - behalve de V-Link 192 USB/ SPDIF converter - is ondertussen geupgrade naar Mk II status.

Extern

De V-DAC II is een compact apparaat - hij meet 170 bij 95 bij 40 mm - dat volledig uit geborsteld aluminium is opgetrokken. Het toestel is goed afgewerkt, maar het design is eerder functioneel dan aantrekkelijk te noemen. Ook al omdat de in- en uitgangen zich aan de zijkanten bevinden. Hoe dan ook is dit een apparaat dat de meeste gebruikers waarschijnlijk ergens uit het zicht zullen willen plaatsen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE