NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert vier nieuwe budgethoofdtelefoons

Fabrikant Pioneer heeft vier nieuwe modellen hoofdtelefoons toegevoegd aan het assortiment. De BASS HEAD lijn werd uitgebreid met de SE-CL751 en SE-MJ741, terwijl de SE-M531 en SE-M521 volgens de fabrikant "zijn ontworpen om een levensecht geluid voort te brengen".

Afgaande op een door Pioneer verspreid persbericht "benutten de nieuwe hoofdtelefoons SE-CL751 (foto hierboven) en SE-MJ741 de technologie en knowhow die Pioneer heeft opgebouwd bij zijn dj-hoofdtelefoons optimaal om de diepe basgeluiden van dancemuziek weer te geven".

Zo beschikken de SE-CL751 in-ears volgens de fabrikant over 's werelds eerste Bass Exciter: een hybride trillingselement dat een trilling met lage frequentie genereert. Wanneer de oortjes trillen, krijgt de drager sterke lage tonen te horen. Dit model is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, rood en blauw.

De SE-MJ741 is een over-ear hoofdtelefoon die beschikt over twee luidsprekerunits van 40 mm met sterke magneten uit zeldzame aardmetalen die alle energie omzetten in diepe, krachtige bassen. Volgens de fabrikant "garanderen een brede hoofdband uit polyamidehars en lederachtige oorkussentjes met polyurethaanschuim een optimaal comfort. Bovendien beperken ze geluidslekken". Deze hoofdtelefoon is beschikbaar in zwart en wit.

De SE-M531 en SE-M521 (foto hierboven) zijn beide voorzien van Powerful Bass Duct, een baskanaal met poorten waardoor "de gebruiker geniet van een krachtiger en rijker basgeluid". Beide modellen hebben drivers van 40 mm, het grootste verschil is het gebruikte materiaal. Zo maakt de SE-M531 gebruik van magneten van zeldzaam aardmetaal en een CCAW (Copper-Clad Aluminium Wire) stemspoel, waardoor dit model diepere bassen en een kristalhelder breedbandgeluid laat horen.

Bovendien zijn de oorkussens van de SE-M531 (foto hierboven) gemaakt van velours, waarbij deze bij de SE-M521 van leer zijn. In beide gevallen gaat het volgens Pioneer om "perfect passende oorkussens die omgevingsgeluiden doeltreffend buitenhouden en geluidslekken voorkomen".

De Pioneer SE-MJ741 (foto hierboven) en SE-CL751 hebben een adviesprijs van respectievelijk 79,99 euro en 69,99 euro en komen nog deze maand op de markt. De SE-M531 en SE-M521 kosten respectievelijk 49,99 euro en 39,99 euro en zijn vanaf maart verkrijgbaar.

Meer informatie op de website van Pioneer.


EDITORS' CHOICE