Premium Demo's Ken Ishiwata op FWD*HiFi-dagen

Gastauteur | 20 februari 2014 | Bowers & Wilkins

Sinds 1 juli 2019 is HiFi.nl een uitgave van BVDO. FWD (Magazine) maakt geen deel meer uit van onze activiteiten.

Marantz heeft in het najaar de nieuwe Premium 14-Series geïntroduceerd: de SA-14S1 SACD-speler en de PM-14S1 geïntegreerde stereoversterker. Op de FWD*HiFi-dagen in Radio Kootwijk op 22 en 23 februari kun je ze komen beluisteren, want Ken Ishiwata – wie anders, inderdaad! – zal ze met liefde en plezier aan je presenteren. Driemaal daags, en op fraaie luidsprekers van Bowers & Wilkins, no less.

Het stereoduo bestaat uit twee moderne, los te kopen systemen. "Een sublieme combinatie die niet alleen een spectaculair en overweldigend gebalanceerd geluid met zeer delicate details voortbrengt, maar ook beschikt over USB-DAC-functionaliteit voor uitzonderlijke veelzijdigheid." 

Schrijf je in voor de FWD*HiFi-dagen

De nieuwe 14-serie is beschikbaar in zwart en champagne en voorzien van een nieuw ontworpen voorversterker. Bovendien bevat deze versterker een verdere verbetering van de speciaal aangepaste componenten, plus de door Marantz zelf ontworpen HDAM's. Het efficiëntere elektrisch signaalpad moet de geluidskwaliteit naar nieuwe hoogten tillen.

Ook niet mis: de luidsprekers van dienst bij Ken's demo

Ook aan vinylliefhebbers is gedacht. De signalen vanaf vinyl worden door de MM/MC-phono equalizer met Constant Current Feedback-technologie met grote zorg verwerkt. Deze technologie combineert RIAA-correctie in de NF- en CR-lus, maar met constante NF (negatieve feedback) over de volle bandbreedte. Deze constructie staat garant voor een gelijkmatige, dynamische frequentiekarakteristiek met lage ruisfactor voor alle signalen en over het gehele frequentiebereik. Op deze manier wordt de optimale RIAA-curve bereikt die een constant spectrum oplevert met de best mogelijke audiokwaliteit.

De nieuwe SA-14S1 is voorzien van een groot formaat ringkerntransformator en een krachtige voedingssectie. Het meest opmerkelijke pluspunt is de DAC-modus die qua functionaliteit vrijwel identiek is aan de met een EISA Award bekroonde revolutionaire NA-11S1. Het apparaat is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen én USB-B voor rechtstreekse aansluiting op een pc. Dit houdt in dat directe HD-audiostreaming vanaf de pc mogelijk is, en de hoogwaardige DAC (Digital Analogue Converter) en audio-uitgangsfase met HDAM-SA2-modules kunnen worden ingezet.

Het is dan ook van belang te vermelden dat deze nieuw ontwikkelde cd-speler bovendien is voorzien van de recentste aardings-/signaalisolatortechnologie van Marantz, waarmee alle pc-ruis nagenoeg volledig wordt geëlimineerd. De speler kan fungeren als geluidskaart voor een pc. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en levert niet alleen ondersteuning voor 192 kHz/24-bit, maar ook voor de Super Audio CD-formaten DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz. Voor maximale veelzijdigheid en prestaties heeft het apparaat zelfs een USB-ingang aan de voorzijde voor het afspelen van MP3-, WAV- en AAC-formaten, en natuurlijk ook muziek vanaf een iPod of iPhone.

Naast de nieuwe 14-Series zal ook onze Netwerkspeler van het Jaar, de NA-11S1, gepresenteerd worden. Ken zal deze prachtige combinatie inzetten om je te laten zien én horen hoe Marantz denkt over de combinatie van hoogstaande hifi-kwaliteit en nieuwe digitale media. 

Lees ook onze uitgebreide review van de NA-11S1 netwerkspeler

Luidsprekers van dienst zijn zoals al gemeld hierboven de vermaarde 802-modellen van Bowers & Wilkins. En dat treft, want dan kun je mooi vergelijken wat de techniek van die serie doet in de gloednieuwe 600-modellen die er toch wel deels van afgeleid zijn.

U komt toch ook?

MERK

EDITORS' CHOICE